ÇevreGündemManşet

BODRUM’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER….

Gümbet Sahilinde bulunan azmakların görüntüsü yerli ve yabancı turistleri şaşırtırken, ortaya yayılan pis koku ise herkesin tepkisini çekiyor.

Turizm sezonunun hızlanmaya başladığı şu günlerde yaşanan bazı olumsuzluklar esnaf ve turistlerin tepkisini çekiyor. Gümbet Sahilinde buluna iki azmaktan biri görüntüsüyle, bir diğeri ise hem görüntüsü ve çevreye yaydığı koku ile tepki çekiyor. Sahilde yürüyüşe çıkan vatandaşların ve turistlerin gördüğü manzara esnaflarında tepkisini çekiyor.

Öte yandan Gümbet Doldu Alanında devam eden bir inşaattan dere yatağına pis su akıtıldığı iddia edilirken, dere yatağının içerisinde bulunan su simsiyah görüntüsü ve çevreye yaydığı kokularla iddiaları güçlendiriyor. Turistlerin yanından burunlarını kapatarak geçtiği dere yatağındaki su ise ölnceki gün yağan yağmurla birlikte denize kadar ulaşırken, belediye kafenin yanındaki azmaktan denize dökülen pis su aynı zamanda çevreye pis bir koku yayılmasına neden oluyor. Dolgu alanındaki bir diğer azmakta ise yağmur ile birlikte gelen çöpler ve yıllardır ucu açık duran boş borular bulunuyor. Bölgede yürüyüşe çıkan turistler gördükleri manzara karşısında şaşırırken, bazı turistlerin durarak bu görüntüleri fotoğrafladığı görüldü. Öte yandan İnşaatın devam ettiği otelin yanından geçen dere yatağını da eskisine göre daralttığı da iddia edildi.

Gümbet sahilinde yaşanan bu olumsuzlukların yanı sıra sezonun başlamasıyla birlikte güzel görüntülerde oluşuyor. Sahilde kendi müzik sistemleriyle klip çeken yabancı turistler yürüyüş yapan herkesin ilgi odağı oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu