GündemMagazinManşet

HAYRANI OLDUĞU ÜNLÜ İLE KARŞILAŞAN GAZETECİ…

SONY DSC

Tiyatro ve sinemanın değerli isimlerinden Sermin Hürmeriç, gizli hayranı ile Yalıkavak’ta tesadüfen karşılaştı… Bodrum’da Gazetecilik yapmakta olan Ali Fikret Yalıkavak Kırmızı Beach Club’ta katıldığı bir davette yıllardır hayranı olduğu Tiyatrocu Sermin Hürmeriç’le yakından tanışma fırsatı buldu.

Henüz 11 yaşında iken Tiyatro sevgisini, ailenin kendisine aşıladığını belirten Ali Fikret; “1978-1980 yılları arasında Tiyatro oyunları izlemek için ailem bana ayda bir bilet alırdı. İşte o yıllarda Ankara Devlet Tiyatrosunun hazırlayıp sunmuş olduğu Eskicinin Tazesi oyununda ilk defa onu gördüm. Sermin Hürmeriç, o günkü oyun performansıyla tiyatroyu bana o kadar sevdirdi ki, aynı oyuna amcam ikinci kez bilet almıştı bana. Sonraki yıllarda kendisinin rol aldığı filmleri ve gösterileri kaçırmamaya gayret ettim. Bu gün ne mutlu ki kendisi ile karşılaştım ve o günleri Sermin hanıma da anlattım. Bu tesadüfü buluşma benim için büyük bir ödül oldu” dedi.

Hürmeriç, gazeteci Ali Fikret’in anlattıklarını dinlemesinin ardından “Bak ne güzel bizim haberimizi yapsana” teklifinde bulundu…

Tiyatronun gençlerin ve çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olduğu vurgulayan Sanatçı “Kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden biri de tiyatrodur, öyle ki sanatsal hünerleri en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro uyarı görevini yaptığı kadar, toplumu ortak komplekslerinden arındırır, onlara gerçek düşünce erkini, özgürlüğünü sağlar. Ali Fikret’te o yaşlarda bu gerçekliği yakalayan bir seyirci. Kendisine bana güzel anıları hatırlattığı için ayrıca teşekkür ediyorum “dedi.

Sermin Hürmeriç kimdir?
Sermin Hürmeriç, 1947 yılında Trabzon’da doğmuştur. Babası subay olduğu için tayinlerle sık sık şehir değiştirmişlerdir. Babası emekli olduktan sonra Ankara’ya yerleşmişlerdir. Lise ve Üniversite eğitimini Ankara’da tamamladı. Ankara Kız Lisesini bitirdikten sonra Devlet Konservatuarları sınavlarına girerek başarılı oldu.
Ankara Devlet Konservatuarından 1970 yılında mezun oldu. 1970 yılında Ankara Devlet Tiyatroları kadrolarına katıldı. Bugüne kadar başta tiyatro olmak üzere birçok oyunda, Sinema filmlerinde ve dizilerde rol aldı.

1974 yılında başlayan “Kaynanalar” dizisindeTekin Akmansoy, Leman Çıdamlı, Defne Yalnız, Sevda Aydan, Ege Aydan, Münir Caner ile beraber rol aldı.

1987 yılında Yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı ve Şener Şen ile tanışıp evlendiği “Muhsin Bey” adlı sinema filminde Şener Şen ve Uğur Yücel ile birlikte oynadı.

1996 yılında Yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı başrollerini Şener Şen veUğur Yücel’in paylaştığı “Eşkıya” filminde Sermin Hürmeriç, Keje karakterini canlandırırken diğer rollerde ise Kamran Usluer, Yeşim Salkım, Özkan Uğur,Necdet Mahfî Ayral, Kayhan Yıldızoğlu, Güven Hokna, Settar Tanrıöğen,Ümit Çırak oynadı.

2002 yılında “Ekmek Teknesi” adlı dizide Savaş Dinçel, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın, Cem Kılıç, Açelya Akkoyun, Hasan Kaçan ile beraber oynadılar.

2014 yılında “Mihrap Yerinde” adlı komedi dizi filminde Yasemin Yalçın, Zafer Algöz, Kadir Çöpdemir, Selahattin Taşdöğen ile beraber rol aldı. Sermin Hürmeriç, 1989 yılında oyuncu Şener Şen ile evlendi. 2000 yılında boşandılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu