GündemKültür SanatManşet

11. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR ŞENLİĞİ YAPILDI

Muğla Valisi Esengül Civelek; Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesinin desteği ile Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliğine katıldı.

Düzeyin Yaylasında düzenlenen şenliğe Vali Esengül Civelek, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türk Boyları Konfederasyon Başkanı Durhasan Koca, Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan, Yörük Türkmen dernek ve federasyonları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik alanına kurulan kıl çadırlarda yörük kültürünü yansıtan çeşitli yöresel ürünler satışa sunuldu. Şenlik alanında gün boyunca güreşler, halk oyunu gösterileri ve konserler düzenlendi.

Vali Civelek bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında “ Bugün Yörük Türkmen geleneğini, göreneğini, kültürünü tanıtmak, yaşatmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen 11. Muğla Yörük Türkmen Kültür Şenliğinde bir olmanın, beraber olmanın coşkusunu, sevincini, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yörük Türkmen Kültürünün Türk Tarihinin en önemli ana yaşam şekli olduğunu belirten Vali Civelek, “ Yörük Türkmen Kültürü ülkemizin ve Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez değerlerindendir. Kadim bir kültürdür. Muğla’mız ve bölgemiz bu kültüre sahiptir ve bu kültürü yaşatmaktadır. Tarihimize, kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yüzyıllardır, geçmişten günümüze; sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, dayanışmayla, yardımlaşmayla var olan birlik ve beraberliğimizi tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkesi etrafında birleşmemiz en büyük gücümüzdür. Bu güç, güçlü ve büyük Türkiye için, aydınlık ülke geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yörük Ttürkmen dernekleri ve konfederasyonları tarafından kortej geçişi yapıldı. Şenlikte yörükler yöresel oyunlarını sergiledi ve yörük göçü canlandırıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu