EkonomiGündemManşet

KOSGEB’TEN 1 MİLYONLUK DESTEK PROGRAMI

KOSGEB, KOBİ’lere 1 milyon liraya kadar destek programını Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda anlattı. MİTSO üyelerine yapılan tanıtım sunumunda projenin amacının “Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölekli işletmelerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesi” olduğu bildirildi.

KOSGEB’in KOBİ’lere yapacağı 1 milyonluk destek programının tanıtımını KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın ve KOBİ Uzmanı Derya Delice Altunbağ yaptılar. KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, proje başvurularının kurumun online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan – 22 Haziran tarihleri arasında yapılabileceğini ve son başvuru günü olan 22 Haziran’da saat 23.59’a kadar gönderilebileceğini bildirdi.

KOSGEB’in Muğla İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Derya Delice Altunbağ ise katılımcılara 1 milyon liraya kadar destek programı hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Program kapsamında imalat sanayi sektörü için 500 milyon, yazılım sektörü için 200 milyon TL destek olduğunu belirten Altunbağ, toplam destek limitinin 1 milyon TL, geri ödemesiz destekin 300 bin TL ve geri ödemeli desteğin ise 700 bin TL olduğunu ifade etti. Destek oranının yüzde 60 olduğunu anlatan Altunbağ, yerli malı belgeli makine teçhizatlar için destek oranının ise yüzde 70 olduğunu belirtti. Altunbağ, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını ve 22 Haziran günü saat 23.59’a kadar gönderilebileceğini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise, KOBİ’lere 1 milyon liraya kadar destek programını Oda üyelerine anlatmak üzere gelen KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın ile Müdürlüğün KOBİ Uzmanı Derya Delice Altunbağ’a teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu