Manşet

Çocuklar Sadece Geleceği Değil, Bugünü De Belirliyor

Çocukların “Kararlara Katılım” Sağladığı Dinamik Bir Meclis Kuruluyor

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, demokrasinin temellerinin atıldığı bugünde; Bodrum Kent Konseyi Çocuk Meclisi çalışma grubu tarafından, Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruluyor.

Çocuklarımızın kentimizde temsili demokrasiyi, katılımcı demokrasi sistemlerine dönüştürebilmelerine imkan sağlamak ve bu  doğrultuda Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca çocuklarımızın sahip olduğu en önemli haklarından bir tanesi olan “katılım haklarını” hayata geçirerek, kentimizin karar alma süreçlerine dahil olmaları için, Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu üyelerinin de görev aldığı Kent Konseyi Çocuk Meclisi Çalışma Hazırlık Grubu olarak Kent Konseyi nezdinde bir Çocuk Meclisinin kurulması sağlanıyor.

Çocuk Meclisi ile çocuklarımızın yaşadıkları kent hakkında alınacak kararlara ve kentsel yaşamın her alanına etkin olarak katılmaları hedefleniyor. Ayrıca ilçemiz çocuklarının sorunlarından, gereksinmelerinden ve beklentilerinden yola çıkarak, bu konularda çözüm önerileri ile projeler üretmeleri ve çocuklarımızın yerel hizmetlerinin yürütülmesinde daha fazla sorumluluk üstlenmeleri de hedeflenenler arasında yer alıyor.

21.yüzyıla yaraşır bir şekilde BM’ in “sürdürülebilir kalkınma hedeflerini burada Bodrum’ da yerelleştirebilmek ve Çocuk Dostu bir Kent var edebilmek adına kurulacak bu mecliste, çocuklarımızın yaşadıkları kent hakkında alınacak kararlara ve kentsel yaşamın her alanına etkin olarak katılmaları sağlanacak. BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin dört temel ilkesi olan; “ayrım gözetmeme”, “çocuğun üstün yararı”, “yaşama, hayatta kalma ve gelişme hakkı” ve “çocukların görüşlerine saygı” ilkelerini benimsenerek, çocuklarımızın çalışmaları desteklenecek.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, “Bugünün gereksinim ve beklentilerini, gelecek kuşakların kendi gereksinimlerini ve beklentilerini karşılama olanaklarını tehlikeye atmaksızın karşılamak” olarak ifade edilen ve Birleşmiş Milletlere üye ülkelerce kabul gören “Sürdürülebilir Kalkınma” hedefine varabilmek adına, Bodrum’un geleceği ve kentimizin paydaşları olan çocuklarımızı göreve davet ediyoruz. Yaşanabilir bir kent ancak yönetişim anlayışıyla hep birlikte inşa edilebilir. Tüm çocuklarımızın ve Çocuk Meclisi’nde görev alacak çalışma arkadaşlarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Çocuk haklarının anlaşılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla, böylesi anlamlı bir günde bu haberi paylaşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Çocuklarımızın eğitim, kültürel ve sosyal etkinliklere erişimleri, temiz bir çevre için yeterli yeşil alana sahip olmaları, etnik köken, gelir, cinsiyet, engellilik durumu gözetilmeksizin her hizmete hakları var. Bizler de bu yönetim tarzını hedeflerimizin odağına koyarak;  projeler geliştiriyoruz” dedi. Başkan Aras; tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, coşkuyla kutladığını ifade etti.

Çocuklar için uygun olan bir kent, toplumun tüm kesimleri için de uygun olacağı görüşüyle, her çocuğun bu meclise katılımı bekleniyor.
eskişehir escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu