GündemManşet

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE SEÇİM YOĞUNLUĞU

24 Haziran Seçimleri’nde oy kullanacakları yeri değiştirmek isteyenler adres değişikliği yapmak için İlçe Nüfus Müdürlüklerine akın etti. İşlemler için son tarih ise 12 Mayıs Cumartesi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için hafta sonu il ve ilçe nüfus müdürlükleri hizmet verdi. Bodrum İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde de adres değişikliği yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren müdürlük önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Güner, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımızın adres değişikliği ile ilgili bir yoğunluğumuz var. İkameti burada olmayıp 24 Haziran tarihinde Bodrum’da olacak vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için adres değişikliği gerekiyor. Onun yoğunluğu var. Bir de diğer ilçelerden de müdürlüğümüze beyanda bulunanlar var. Yazın tatilde burada olacak seçmenler YSK’nın 140 No’lu genelgesinde istenen belgelerle birlikte , başka ilçe nüfus müdürlüklerinden de müracaat edebilirler. O müracaatlar sistem üzerinden bize geldikten sonra biz onların tescillerini yapıp oy kullanabilmeleri için YSK’ya gönderiyoruz.”

Son tarihin 12 Mayıs Cumartesi Günü olduğunu hatırlatan Güner, “Şu ana kadar binlerce kişiye işlem yaptık. 12 Mayıs’a kadar bu yoğunluk devam eder.” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu