GündemManşet

MUĞLA BAROSU EGE BÖLGE İKİNCİSİ

Türkiye Barolar Birliği tarafından ülke genelinde stajyer avukatlar arasında düzenlenen, “Kurgusal Duruşma Yarışması“ Ege Bölgesi elemelerinde Muğla Barosu takımı ikinci oldu.

Muğla Barosu toplantı salonunda düzenlenen ve 2 gün süren Ege Bölgesi elemelerine 7  ilin barosunun takımları katıldı.

Muğla Barosu takımının Ege Bölgesi ikincisi olduğu “Kurgusal Duruşma Yarışması“na Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Muğla barolarının stajyer avukatlarından oluşan takımlar katıldı.Yarışmada, İzmir Barosu takımı birinci, Denizli Barosu takımı ise üçüncü oldu.

Muğla’da gerçekleştirilen Ege Bölgesi elemelerinde Muğla Barosu’nu Stajyer Avukatlar Arif İlman, Tuğçe Nur Şanlı, Nail Can Celepoğlu, Ceylan Koca ve Sıla Merve İrfan’dan oluşan takım temsil etti.

Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, “Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen yarışma Türkiye genelinde düzenleniyor. Yarışmanın amacı, stajdaki meslektaşlarımızın mesleğe daha hazır hale gelmeleri. Kurgusal Duruşma Yarışmasının Ege Bölge elemelerinin ev sahipliğini Muğla Barosu olarak biz yaptık. Yarışma  ülkemizde 7 bölgede yapıldı. Bölge birincileri Eylül ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline katılacaklar. Yarışmanın en önemli hedefi meslektaşlarımızı mesleğe hazır hale getirmek.

Muğla Baromuzun takımı finalde çok az bir puan farkıyla Ege Bölge ikincisi oldu.Bu başarıya imza atan ve yoğun emek harcayan arkadaşlarımızı yürektten tebrik ediyorum. Baromuz geçen yıl hem Ege Bölge birincisi, hem de Türkiye Birincisi olmuştu. Bu sonuç Muğla Barosu’nun meslektaşlarının eğitimine verdiği önemin önemli bir göstergesi.

Muğla Barosu olarak Stajyerlerimizi mesleğe hazırlama sırasında yürüttüğümüz çalışmaların başarıyla taçlandırılması bizleri çok mutlu etmiştir. Geleceğimiz gençlerimiz anlayışıyla sürdürülen staj eğitiminde, mesleğe hazırlamakta olan stajyerlerimizi 10’ar kişilik gruplar halinde Ankara Staj Eğitim Merkezimizde hızlandırılmış staj eğitim programı almalarını sağladığımız gibi Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay gibi yüksek yargı organlarında da gözlemlerde bulunma imkânı sağlamaktayız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu