AsayişÇevreManşet

Gönüllüler Eğitim Aldı

Bodrum Gönüllüleri Arama Kurtarma (BG-AK) ekibi, Orman Şefliği görevlilerinden yangına müdahale eğitimi aldı

 

Geçtiğimiz yaz aylarında çıkan yangınlar orman varlığının önemli bölümünü kaybeden Bodrum’da yaz sezonu önceki yangın eğitimleri yapılıyor. Bodrum Gönüllüleri Arama Kurtarma (BG-AK) ekibi de Torba Demir mevkiinde Bodrum Orman İşletme Şefi Serdar Avcı ve orman personelinden yangın eğitimi aldı.

30 gönüllüye ilk müdahale, soğutma, koruyucu ekipman kullanımı, yangın araç ve gereçlerin kullanımı gibi eğitimler verildi.

Bodrum Gönüllüleri grubundan yapılan açıklamada “Bodrum Gönüllüleri Arama Kurtarma (BG-AK) ekibi olarak, teorik ve pratik eğitimlerimizin ilk ayağı olan orman yangınları önleyici ve soğutma eğitimini Bodrum Orman İşletme Şefliği’nden Şef Serdar Avcı ve orman personellerinden aldık. Orman yangınları, ilk müdahale, koruyucu ekipman kullanımı, yangın araç ve gereçlerin kullanımı konularında orman yangın gönüllülerimize bilgi paylaşımı yapıldı. Eğitimlerimiz gruplar halinde AFAD, AKUT ve Muğla 911 profesyonelleri tarafından devam edecektir. BG-AK gönüllümüz olmak ve eğitimlerimize katılmak isteyenler sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilir.” denildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu