Kültür SanatManşet

Bodrum Atölye Buluşmaları 2022 Başlıyor

 

Sanat çalışmalarını Bodrum’da yürüten 50 sanatçı, atölyelerinin kapılarını sanatseverlere açıyor.

28 Haziran- 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek Bodrum Atölye Buluşmaları (BAB) ile sanatçı ile sanatsever arasında dolaysız ve aracısız bir ilişki kurmak hedefleniyor.

ART Melek girişimi tarafından organize edilen, Bodrum Belediyesi’nin desteği ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sanata verdiği değerli katkılarıyla gerçekleşecek Bodrum Atölye Buluşmalarında, Bodrum’da resim, heykel, seramik, mozaik, dokuma gibi farklı disiplinlerde üreten sanatçılar kendi atölyelerinde sanatseverleri ağırlayacak.

Organizasyon ile sanatseverler sanatçıların atölyesine giderek onları çalışırken izleyebilme, yaratım sürecine katılma ve sanatçılar ile sohbet ve söyleşi, birlikte atölye çalışması gerçekleştirme veya eser satın alınabilme imkanına sahip olacaklar.

HANGİ SANATÇILAR VAR?

Bu yıl BAB bünyesinde atölyesini açacak olan sanatçılardan bazıları şöyle:

Devrim Erbil- Resim

Muzaffer Akyol- Resim

Mehmet Kutlu- Seramik

Ela Cindoruk- Takı Tasarımı

Tevfik Karagözoğlu- Seramik

Ender Güzey- Heykel

Ali Atmaca- Resim

Kadir Akorak- Resim

Bahadır Baruter- Heykel

Doğu Çankaya- Resim

Zeynep Homan- Seramik

Zehra Sargın- Resim

Elvan Erdin- Resim

Hanefi Yeter- Resim

DATÇA’DAN SANATÇILAR GELİYOR

BAB günleri çerçevesinde Datçalı sanatçıların da Bodrum’da bir sergisi olacak. 12 Datçalı sanatçının katıldığı serginin adı: Karşı Komşu. BAB günleri içinde yani 28 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlere açık olacak serginin yeri ise Osmanlı Tersanesi.

DAHA ANLAMLI SANAT

Bodrum Atölye Buluşmalarını gönüllülük esasıyla hayata geçiren ve kendilerine hayal ortakları diyen ART Melek ekibi (Zeynep Can, Senem Öncüler Çetin, Yasemin Aksoy ve Özgüray Önel) amaçlarının “Halkın sanat ve sanatçı ile yakın olması, sanatçının üretim sürecini öğrenme hevesinde olan herkese bu deneyimi yaşatmak ve Bodrum’un kültür sanat turizmini zenginleştirmek” olduğunu belirttiler.

Dünya’da yaygın olarak organize edilen atölye buluşmalarını Bodrum’da gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten hayal ortakları, “Tüm atölye ziyaretçilerinin belirttiği gibi sanatçı ve sanatsever bir araya geldiğinde sanat daha anlamlı oluyor. Biz de bu hedefe ulaşmaya çalışıyoruz.” diyerek amaçlarını özetliyorlar.

ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER ve SÖYLEŞİLER

Bodrum yarımadasının farklı lokasyonlarındaki atölyelerde 6 gün boyunca sürecek atölye gezileri dışında sanat eğitimleri, çocuklar için sanat organizasyonları, sanatçılarla birebir çalışma imkânı, söyleşiler gibi farklı etkinlikler de aynı günler içinde organize edilecek.

Bodrumlu sanatçılar, Bodrum Atölye Buluşmaları günleri boyunca çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz etkinlikler de yapıyor. Resim ve seramik dersleri, linol baskı atölyeleri, bitkilerle ecoprint çalışması, çocuklarla perspektif pratikleri, aileler için sembol tasarlama gibi kurs kimliğindeki dersler, sanatçılara ait atölyelerde gerçekleşiyor. Bunlara katılmak için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor.

Devrim Erbil, Mehmet Kutlu, Tevfik Karagözoğlu gibi duayen isimlerle söyleşiler yine aynı günler kapsamında halka açık etkinlikler arasında yer alıyor. Bu etkinliklerin tam listesine Bodrum Sanat Haritasından ulaşabilirsiniz.

BODRUM SANAT HARİTASI

Bodrum Atölye Buluşmalarına katılan sanatçıların adreslerinin ve iletişim bilgilerinin yerleştirildiği Bodrum Sanat Haritası bu etkinliğin en önemli parçası. Bu haritanın bir yüzünde illüstrasyon sanatçısı Kürşat Ünsal’ın Bodrum illüstrasyonu üzerinde sanatçıların yerleri numaralandırıldı. Diğer yüzeyinde ise BAB’a katılan sanatçı atölyeleri, etkinlik ajandası, eş zamanlı sanat faaliyetleri ve Bodrum’un özel uğrak noktaları işaretlendi. Basılı olarak üretilen ve Bodrum’un her köşesine dağıtılan bu haritaları ücretsiz edinmek mümkün.

Katılımcıların yapması gereken haritaya bakarak 16.00- 20.00 saatleri arasında kendine güzel bir rota oluşturmak ve mümkün olduğunca çok atölye gezip beğendiği sanat eserini aracısız, komisyonsuz satın almak.

İNŞAATTA AÇILIŞ SERGİSİ: BULUŞMA

Bodrum Atölye Buluşmaları açılış sergisi, Ortakent’in yeni yapılmakta olan Frame Bodrum isimli kültür ve sanat merkezinde olacak. Dev demir konstrüksiyon içindeki mekân tamamlanınca tiyatro ve sinema salonları, gösteri alanları, sanat galerisi, ofis köşeleri, kitaplığı ve kafesi, restoranı, amfiteatr formlu konser alanı gibi mekanlarıyla Bodrum’un sanat haritasının merkezine yerleşecek. Henüz yapım aşamasındaki mekân, beton duvarları, açıkta bırakılmış inşaat demirleri, kum öbekleri ve ilham veren mimarisiyle Bodrum Atölye Buluşmalarının hem açılışına hem de katılımcı sanatçıların eserlerinden bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.

28 Haziran Salı günü ”Buluşma” isimli bu sergi halka açılıyor ve ziyaretçilerini sadece 1 gün bekliyor. Serginin bitmemiş bir binada yapılması ve sadece 1 gün sürmesi, Bodrum’da daha önce yapılmamış bir organizasyon olarak da fark yarattı.

Ajandanıza not etmeyi unutmayın:

Bodrum Atölye Buluşmaları

28 Haziran- 3 Temmuz 2022 günleri

Saat 16.00- 20.00 arasında Bodrum’da gerçekleşecek.

@atolyebulusmalari       Geniş bilgi için Yasemin Aksoy 0532 253 63 77

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu