EkonomiGündemManşetTurizm

BESİAD TOPLANTISINDA “TURİZMDE AZ ENERJİ İLE ÇOK İŞ” KONUŞULDU

BESİAD ve BODER işbirliği ile “Oteller ve Tatil Köylerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konusunda somut bilgilerin paylaşıldığı “AZ ENERJİ İLE ÇOK İŞ” başlıklı bir panel düzenlendi…

BESİAD ve BODER işbirliği ile Enerji Tasarrufu ve Verimli Enerji Kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacı ile “AZ ENERJİ İLE ÇOK İŞ” başlıklı bir panel düzenlendi. Turgutreis’te hizmet veren Swiss Otel’de gerçekleştirilen ve özellikle “Oteller ve Tatil Köylerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konusunda somut bilgilerin paylaşıldığı panele ilgi oldukça yoğun oldu. Otel ve Turizm İşletmelerinin sahipleri ve Genel Müdürleri “Az Enerji İle Çok İş. Oteller ve Tatil Köylerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” başlıklı bir panelde Türkiye’nin önde gelen üç şirketinin Yönetim Kurulu Başkanları somut bilgileri katılımcılar ile paylaştı ve sorularını yanıtladı.

Konusunda Uzman Olan Firmaların Sahipleri Konuşmacı Olarak Katıldı…

Moderatörlüğünü BESİAD Başkanı Engin Kaplan’ın yaptığı panelde konuşmacı olarak Orhan Turan-TÜRKONFED Başkanı ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı, Nurettin Küçükçalı RES Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Cafer Ünlü MaxVal Buhar Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı yer aldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt ile birlikte Otel ve Turizm İşletmelerinin sahibi ve genel müdürden oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı.

BESİAD ve BODER Birlikte Organize Etti…

Açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, BODER ile birlikte çok özel bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek “Az Enerji İle Çok İş. Oteller ve Tatil Köylerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konulu panel sonunda katılımcıların somut ve kullanılabilir bilgiler ile buradan ayrılacaklarını kaydetti. Engin Kaplan “Türkiye’nin enerji tasarrufu denildiğinde ilk akla gelen üç şirketin sahipleri bizleri kırmayıp, bilgilerini paylaşmak için buraya geldiler. Her üç konuğumuzda kendi firmalarının ürünlerini tanıtmak yerine enerji tasarrufu ve verimli enerji kullanımı konusunda çok kıymetli bilgilerini paylaşacaklar. Burada anlatılacak olanlar direkt olarak işletmelerde kullanılabilecek ve uygulanacak özellikte olacak. Yararlı olmasını diliyorum…” dedi. Ayrıca, Engin Kaplan konuşmasının devamında “ BESİAD’ın da farklı STK’ların da çabası bilgiyi ulaştırma çabasıdır. Farklı STK’ların birlikte değer üretmesi bu ortak çabayı amacına ulaştıracaktır.” İfadesinde bulundu.  Kamu ve Özel Sektörde Enerji Tasarrufu Çok Önemli…

Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’da enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanımının önemine dikkat çekerek, “Hem belediye gibi kamu kurumlarımızda, hem de işletmelerde enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanımı çok önemlidir. Aslında güneş ve rüzgar gibi sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye sahip bir ülkeyiz. Ancak bunları ve diğer enerji kaynaklarımızı da maalesef yeterli ve verimli bir şekilde kullanamıyoruz. Kendi enerjimizi de eğer verimli kullanamazsak bitkin düşeriz…” dedi. Enerji giderlerinin işletmelerin en büyük gideri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Aras eğer enerji kaynaklarımızı verimli kullanmazsak bir süre sonra elektrik kesintilerinin bile başlayacağını söyledi. Başkan Aras bu paneli düzenleyen BESİAD ve BODER’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sırası ile MaxVal Buhar Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü, TÜRKONFED Başkanı ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve RES Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Küçükçalı enerji tasarrufu ve verimli enerji kullanımı konularında anlaşılır, somut ve net önerilerini katılımcılar ile paylaştılar. Katılımcıların kendi işletmelerine yönelik olarak sordukları soruları da yanıtlayan konuşmacılar, BESİAD ve BODER Üyelerine özel enerji tasarrufu ve verimlilik analizler ve projeler sunabileceklerini kaydettiler. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında BESİAD tarafından, Bodrum Belediyesi’ne ait binaların etkinliğe katılan üç firma tarafından enerji verimliliği analizlerinin yapılması sözü de alındı. Bununla ilgili protokolde ilerleyen günlerde yapılacak.

Yaklaşık 2 saat süren paneli dikkatle dinleyen katılımcılar, “Oteller ve Tatil Köylerinde Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konulu panelin çok yararlı olduğunu belirttiler.

Paneli sonunda kadar dinleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Çok kıymetli bilgiler aldık. Bilgilerini bizlerle paylaşan konuşmacılara çok teşekkür ediyoruz…” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu