GündemHayatManşet

ENGELLİ VATANDAŞA DALIŞ SÜRPRİZİ

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün hazırladığı sürpriz ile engelli bir vatandaşın hayali gerçeğe dönüştü. Bodrum’da dalış hayalini gerçekleştiren Tuncay Kırbaş’ın mutluluğu görülmeye değerdi.

25 yıl önce geçirdiği iş kazası nedeniyle bedensel engelli olan 50 yaşındaki Tuncay Kırbaş, uzun süredir hayali kurduğu tüplü dalışı Bodrum’un eşsiz koylarından biri olan Bardakçı Koyunda gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ve Muğla Engelliler Derneğinin girişimleriyle sürpriz etkinlik için Bodrum’a getirilen Tuncay Kırbaş önce sağlık kontrolünden geçirildi. Kendisinin dalış için Bodrum’a getirildiğini öğrenen Kırbaş heyecanla deniz altına gireceği anı bekledi.

Aynı zamanda Milli Okçu olan Kırbaş, Bodrum Belediyesin Dalış ekibinden 3 profesyonel dalgıç ile gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Bardakçı Koyuna daldılar. 3 metreye dalan ekip yaklaşık yarım saat suyun altında kaldı.

Kırbaş su altındayken sahilde bekleyen yakınları ve çevredeki vatandaşlar ise heyecan doluydu.

Sualtında ve deniz den çıktıktan sonra yaşadığı heyecan yüzünden okunan Tuncay Kırbaş topladığı minik deniz kabuklarını kendisini kıyıda bekleyenlere hediye etti.

Dalış sonrası gazetecilere konuşan Kırbaş şunları söyledi:

“Yıllardır aklımda olan bir idealimdi. Bugün gerçekleşti. Suyun altında çok ayrı bir dünya var. İşte oradaki balıklar, oradaki ortam çok güzeldi, çok keyif aldım, çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kesinlikle, biraz daha kalmam, kalmak isterdim ama bugün ilkiydi böyle olsun umarım daha sonra daha iyi şeyler olacak. Hep beraber İnşallah daha iyilerini yapmak üzere devam edeceğiz.”

Tuncay Kırbaş’ın mutlu olmasından dolayı duyduğu mutluluğu anlatan Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ise şöyle konuştu:

“Umarım diğer engellilere de, Tuncay Beyin göstermiş olduğu bu cesaret örnek olur. Bundan sonra bizlerde engelliler adına ve engelliler hep sloganımız şu, hayatın her alanında bende varım, diyebilmeleri ve diğer engellilerimize de örnek olması temennisi ile ben kendisine teşekkür ediyorum. Tabi Tuncay Beyi mutlu etmek bizleri de mutlu etti. Kendisine de teşekkür ederiz. Ve sürpriz oldu kendisine de bu organizasyon. Kendisi buraya gelene kadar bilmiyordu.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu