GündemManşetSpor

DENİZİN KIZLARI YİNE GALİP

Bodrum’un Hentbol sahalarındaki yıldızı Yalıkavakspor Kulübü, süper lig yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar Birinci Lig’inde Bodrum’u başarıyla temsil eden Denizin Kızları Lig ikincisi Rize’li rakibi Pazarspor karşı karşıya geldi.  Çay TV’den canlı yayınlanan ve tüm Türkiye’den taraftarların heyecanla izlediği karşılaşmanın ilk anından itibaren sahadaki hakimiyeti elinde tutan Yalıkavakspor’lu sporcular, rakibine geçit vermedi.

Maç boyunca karşılıklı ataklar geliştiren her iki takım birbirleri karşısında üstün gelmeye çalıştılarsa da, Yalıkavakspor’da 1 numaralı formayı giyen kaleci Çağrı Çinkan rakibin şutlarını engelleyerek, maçın yıldızı oldu.

İlk yarının son düdüğünde soyunma odasına 8-13 önde giden Denizin Kızları, maçın ikinci yarısında da ligdeki en güçlü rakibine kendi evinde geçit vermedi. Maçın son saniyesine kadar büyük heyecan ve azimle mücadele veren Yalıkavakspor, ,ikinci yarının sonunda rakibini 21-24 mağlup ederek süper lig yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Yalıkavakspor Kulüp Başkanı Mehmet Esen şunları söyledi.

“Mehmet Akif Pirim spor salonunda maça temsilcimiz ilk dakikalarına fırtına gibi başlayarak 5 dakika 3-0 önde girdi, ilerleyen dakikalarda Rize temsilcisi seyircisini arkaya alarak dengeyi sağlasa da ilk yarıyı 8-13 önde bitiren taraf olduk. Bu da bizi oldukça rahatlattı.

Yeni açılan salonu dolduran taraftarın büyük baskısı ile Rize Pazarspor oyunda önce beraberliği yakalayıp, daha sonrada öne geçmeyi başardı. Ama biz kendimize inandık, gücümüze ve Bodrum’un gücüne inandık. Televizyonları başından bizleri destekleyen Bodrum’un gücünü hissettik. Son 10 dakikaya girilirken kaleci Çağrı’nın kalede devleşmesiyle kaleyi gole adeta kapattık. Kızlarımız önce beraberliği yakaladı. Sonrasında da maçın skorunu 21-24’e yükselterek, zorlu bir deplasmandan galibiyeti resmen kopartarak aldık. Tüm oyuncularımız, hocalarımızı ve bizi destekleyenleri kutluyor, tebrik ediyorum. Bodrum’u süper lige taşıyacağımızı kulüp olarak her zaman söyledik. Süper Lig hayalimiz değil, hedefimiz. Biz Yalıkavakspor olarak tarih yazmıyoruz. Sadece tarihe Yöne veriyoruz.”

THF Kadınlar 1. Lig 25. hafta maçları kapsamında temsilcimiz Yalıkavakspor, Kemalpaşa Ata Gençlik Sk. ile 6 Mayıs Pazar Günü Saat 14.00, Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda karşılaşacak. Denizin Kızları ligin son maçında ise, ligin üst sıralarındaki güçlü rakibi Sivas Belediye Sk. ile 13 Mayıs Cumartesi Günü, Saat 13.00, Cumhuriyet Üniversitesi Spor Salonu’nda mücadele edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu