GündemManşet

PROJE BAŞINDAN BU YANA 1500 ÖĞRENCİ GELDİ

Vali Civelek, “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Ağrı, Bingöl ve Muşlu öğrencilerle bir araya geldi. 

Muğla Valisi Esengül Civelek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ağrı, Bingöl ve Muş illerinden gelen 242 öğrenci ve 13 öğretmeni Muğla’da misafir etti.

Vali Civelek’e Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan eşlik etti.

İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla gerçekleştirilen proje doğrultusunda ilimize gelen öğrenciler ilk olarak Milas ilçesinin tarihi, kültürel, turistik ve manevi yerlerinden Beçin Kalesi, Euromos, Baltalı Kapı, Uzunyuva, Ulu Camii’yi görme fırsatını buldular. Daha sonra Milas’tan Güllüğe hareket eden öğrenciler, tekne ile güllük körfezini gezerek, Kıyıkışlacığa ulaştılar. Gezi esnasında keyifli zaman geçiren öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.

Milas’tan Menteşe’ye gelen öğrenciler ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki yemek programında Vali Esengül Civelek ile bir araya geldiler.

Programda Ağrı, Bingöl ve Muş illerinden gelen çocuklarla bir araya gelen Vali Civelek yaptığı konuşmada “Projenin amacı iller arasında var olan arkadaşlık, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, gönülden gönüle köprüler oluşturmaktır. Ağrı’dan, Bingöl’den Muş’tan gelen öğrencilerimizle bir olmaktan, beraber olmaktan ve öğrencilerimizi ilimizde misafir etmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Vali Civelek, yakından ilgilendiği öğrencilere günün anısına hediye takdim etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından, öğrenciler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisine katıldılar.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Muğla’yı Muş, Ağrı ve Bingöl’den bugüne kadar farklı dönemlerde gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 1475 kişi ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu