GündemManşet

GERİ KABUL BODRUM’DAN DEĞİL GÜLLÜK’TEN YAPILACAK

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA VE BAŞKAN DEMİRALP(4)Cumartesi günü Bodrum’da düzenlenen ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı ‘Yasa Dışı Göçle Mücadele İstişare Toplantısı’ sonrasında İçişleri Bakanı ile bir araya gelen Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp buluşma ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Geri kabuller öncesi son hazırlıkların gözden geçirildiği ve gece yarısına kadar süren toplantı sonrası İç işleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında geri dönüşlerde, bölgemizde Güllük limanı üzerinden geçişlerin sağlanacağını ifade etti.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp toplantı sonrası İç işleri bakanı Efkan Ala ile bir araya geldi. Demiralp, görüşme sonrası yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;
“Avrupa Birliği ile yapılan mutabakat gereği 4 Nisan’dan itibaren geri kabuller başlanacak. Ülkemize gelen her Suriyeli göçmen sayısı kadar, Suriyeli göçmenler Avrupa Birliğine gönderilecek. Beş ayrı noktadan yapılacak olan bu geri dönüşlerde bölgemizde Güllük limanı üzerinden geçiş sağlanacak. Tespit edilen kıyı limanlarımız sadece transit geçiş için kullanılacak, Suriyeli kardeşlerimiz iç kesimlerde bulunan yerleşim alanlarına yerleştirilecekler. Diğer mülteciler ülkelerine geri gönderilecekler. Bu geçiş noktalarında işlemlerin seri olarak yapılması ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi. Sayın Bakanımız, özellikle turizmin yoğun olarak yapıldığı yerleşim yerleri üzerinden yapılan yasa dışı göçün önlenmesi ve transit geçişler esnasında gerekli tedbirlerin alınması hususunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini söyledi” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu