EkonomiGündemManşet

“İÇMELER’DEKİ TEKNECİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İmar Komisyonu Başkanı Duran İlgün, İmar Komisyonu üyesi Arzu Girginç ve Birim amirleriyle birlikte İçmeler Limanı’nı ziyaret ederek, tekne sahipleriyle biraraya geldi. Başkan Ali Acar, hukuki durumundan dolayı bir belirsizliğin yaşandığı limandan ekmek yiyen vatandaşların mağdur olmaması için gerekli yasal başvuruların yapıldığı söyleyerek, Belediye olarak burada hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Acar şu açıklamalarda bulundu;

“İçmeler’de deniz ticareti ile uğraşsan esnaflık yapan arkadaşlarıma hayırlı sezonlar diliyorum. 2014 seçimlerindeki Büyükşehir Yasası ile hepimiz bildiği gibi belde belediyelerin tüzel kişiliği bitti. Borç ve alacağı ile Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında belli bir paylaşımdan sonra yeni sisteme geçildi. Bu süreç biraz sancılı oldu fakat yeni sisteme bir şekilde geçtik.

Marmaris rıhtımı ve Turunç rıhtımı işletme hakkı yasa bu şekilde öngörüyor diye Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Belediyesi’nin elinden alındı. Bununla ilgili hukuki mücadelemiz devam ediyor. İdare Mahkemesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi lehine vermiş olduğu karar, usulden de olsa Danıştay tarafından bozuldu. Bu süreç devam ettiği için zaman içerisinde yargı tarafından değerlendirilecek. Tabi Marmaris ve Turunç rıhtımındaki Büyükşehir’in yaklaşımını İçmeler ve Bozburun rıhtımlarında göremedik. Fiili olarak bu mevcut durumda hukuki ve idari sorun var. Burada onaylı planına aykırı bir durum olduğu için burası muallakta kaldı. Tabi biz Marmaris Belediyesi olarak her şeye rağmen burada siz esnaf arkadaşlarımızın mağdur olamaması için 2017 yaz sezonuna kadar hizmet vermeye devam ettik. Ancak burası yasal olmadığı için, büyükşehir belediyesi ve belediyemiz arasında bu bölgenin muallakta kalmasından dolayı bizler de bölgenin yasallaştırılması adına bir girişimde bulunamamıştık. Ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bu yasal olmayan rıhtımın olduğu yerde beledinin faaliyetlerinin devam etmesi sonucu ceza işlemi uygulanmaması adına biz istemeden de olsa buradaki faaliyetlerimizi bitirmek zorunda kaldık. Tabi ki de bu bizim istemediğimiz, zorunluluktan olan bir durumdu.

Geçtiğimiz hafta içeresinde Kaymakam Bey’in huzurunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Mal Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin kıyı yönetiminden sorumlu olan arkadaşlar da katıldı. Biz Kaymakam Bey’e esnafımızın durumunu ve sezonun yaklaştığını ilettik. Biz buradaki bu olumsuz tabloya tepkisiz kalamayacağımızı belirttik. İçmeler’de bulunan tekneci arkadaşlarımıza şartlar ne olursa olsun hizmetimizi vereceğimizi belirttik. Yol haritamızı belirledik. Buradaki faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz ve sizlerin de mağdur olmaması adına gerekli ön izin belgelerimizi hazırladık. Bu hafta içerisinde izin yazılarımızı Mal Müdürlüğümüze ileteceğiz. Marmaris Belediyesi olarak en yakın zamanda kaldığımız yerden en kaliteli hizmeti sizlere vereceğiz.

Başkan Ali Acar daha sonra kendisine ikram edilen çayı içti, rıhtımda yaptığı kısa turda, teknelerin elektrik ve su ihtiyaçlarının karşılandığı elektrik kutuları ve muslukların yenilenmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu