EkonomiGündemManşet

SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU…

Bodrum Ticaret Odası(BODTO) Seçimleri 1 Nisan’da yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ve Kasım arasında yapılan oda seçimleri Bakanlar Kurulunun tüm oda ve borsaların seçimleri ertelemesiyle yapılamamıştı. 8 Ekim’de yapılması gereken BODTO seçimleri de 1 Nisan Pazar Günü yapılıyor.

Konu ile ilgili Kent Haber’e konuşan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Seçimlerin yeni hizmet binasında yapılacağının bilgisini vererek şunları söyledi:

“Biz bu ayın başında İlçe Seçim Kurulu’na 1Nisan’da seçim yapacağız diye dilekçelerimizi verdik. Onlar fa tarihimizi uygun gördüler. İlan, askı gibi kanuni süreçler bitti. Listelerimiz dün itibariyle İlçe Seçim Kurulu’na gitti. Onlar inceliyorlar, bir aksilik olmazsa 1 Nisan 2018 Pazar günü BODTO hizmet binasında seçimimizi yapacağız.”

Seçimde aday olduğu vurgulayan Kocadon, seçim çalışmalarını ise şöyle özetledi:

“Seçim çalışmalarımız iyi gidiyor, üyelerimizi dolaşmaya başladık. Mevcut arkadaşlarımızla da yeni yapılanma çalışmaları yürütüyoruz. Bu dönem gençlere çok yer vermeyi amaçlıyoruz. Gerçi BODTO Meclisi genç arkadaşlardan oluşuyordu. Yine gençlere yer açacağız. Zamanı gelince biz de emekli oluruz.”

Seçilmesi halinde yeni dönemde yapacakları çalışmalardan da bahseden BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum’un değişen ekonomik şartlarına göre biz de kendimizi yeniliyoruz, değiştiriyoruz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda eğitim çalışmaları yapıyoruz. Eğitim çalışmalarının yanı sıra yeni düzenlemelerle gerekli olan çalışma belgesi, hijyen eğitim belgesi, mesleki yeterlilik belgesi, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerle ilgili yeterlilik belgesi gibi konularda üyelerimize gerekli eğitimi ve desteği veriyoruz. Bunlarda yeni dönemde devam edecek” dedi.

Başkan Kocadon, seçimlerde yaklaşık 2 bin üyenin oy kullanamayacağını da hatırlatarak sözlerini şöyle noktaladı:

“Eskiden 2 yılı doldurmayan üyelerimiz oy kullanabiliyorlardı fakat seçilemiyorlardı. Mayıs Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile 2 yılı doldurmayan üyelerimiz için seçme ve seçilme hakkı ellerinden alındı. Oy kullanamıyorlar. Şu anda 3 bin 838 kişi seçimde oy kullanacak. Artı bin civarında askıda üyelerimiz var. Bir de son 2 yıl içinde kayıt yaptıran üyelerimiz var, o da yaklaşık bin kişi. Hem KHK hem de askı durumundan dolayı maalesef 2 bin üyemiz bu seçimde oy kullanamayacak.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu