GündemHayatKültür SanatManşet

10 YAŞINDA ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATTI

Bodrum’da1 yaşayan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Duru Balcı’nın piyano tutkusu uluslararası başarılar getirdi. Duru son olarak, Bürüksel’de online düzenlenen yarışta birincilik kazandı.

Üç buçuk yıl önce ailesine piyano çalmak istediğini 10 yaşındaki Duru Balcı’nın bu talebine duyarsız kalmayan aile çocuğuna piyano dersleri aldırmaya başladı.

2018 yılından bu yana katıldığı uluslararası yarışmalarda dereceler alan Duru Balcı son olarak Brüksel Uluslararası Müzik Yarışmasına katıldı. Pandemi şartları nedeniyle online düzenlenen yarışmaya videosunu gönderen Duru Balcı jüriden aldığı 100 üzerinden 95 puanla birinci oldu.

Aldığı özel dersler sonunda Duru, I. Brüksel Piyano Yarışması’ndaki başarısından önce de Haziran ayında, Ukrayna Kharkhiv Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Kharkhiv Piyano yarışmasına katıldı. Bu yarışmada da kendi kategorisindeki 54 yarışmacı arasında birinciliğe layık görülen Duru, başarılarının nedenini piyanoya olan sevgisine ve günde az 2 saat piyano çalışmasına borçlu olduğunu söylüyor.

Piyanoyu bir zaman makinesine benzeten minik Duru tuşlara basmaya başladığı zaman kendisini başka dünyalara götürdüğünü ve ileride piyanist olarak önemli başarılara imza atmak istediğini söylüyor.

Özel bir bankada çalışan Baba Yasin Balcı ise “Öncelikle kendi başarısı, düzenli çalışmasına borçluyuz bunu. Günde 2,5-3 saat ortalama çalıyor. Bu çalışmasının karşılığını aldığı için özellikle çok mutluyuz. Kendisinden sonra öğretmeni ve annesi, annesi gerçekten çok zaman harcıyor, ben genellikle işteyim. Duygularımı anlatmak zor, biz çok gururluyuz çok gurur duyduk.” dedi.

Sigortacı Anne Duygu Balcı ise kızının başarılarını şöyle özetledi:

“Duru, 2018 yılından beri uluslararası yarışmalara katılıyor. Öğretmenimizin çok büyük bir desteği var bu konuda. Çünkü çocukların bu yarışmalarda kendilerini denemeleri çok daha ve başka çocuklarla kendilerini karşılaştırmaları çok daha farklı bir çocukları farklı bir düzeye taşıyor. 2018 yılında önce bir Mozart akademi Uluslararası yarışmasında 8 yaş kategorisinde birincilik aldı, tüm Türkiye ve yurtdışı öğrencilerinin de katıldığı bir yarışmaydı bu. Ondan sonra Caspi Art yarışmasında uluslararası yarışmasında birinciliği var. Ukrayna’da Doneks konservatuvarının, devlet konservatuvarının düzenlediği uluslararası yarışmada 4.lüğü… Çukurova Üniversitesinin düzenlediği Rapsodi 1.uluslararası müzik yarışmasında 2.liğimiz var. Bu yıl da Ukrayna’nın Kharkhiv devlet konservatuvarının düzenlediği piyano yarışmasında uluslararası bir birinciliği ve en son Temmuz ayında Brüksel’de gerçekleşen 1. Brüksel piyano yarışmasında birinciliği var. 100 Puan üzerinden 95 puan aldı. Bu jürinin çok önemsediği bir başarı ve öğretmenine jüri tarafından, Brüksel Devlet Konservatuvarı tarafından özel bir onur belgesi gönderildi Duru’nun başarısı için. Bizde çok gurur duyuyoruz tabi bu başarılarının devam etmesini istiyoruz. Kendinin çalışmasıyla eminiz ki çok daha iyi yerlere gelecektir.”

Aile, özellikle Duru’nun son başarısında desteklerini esirgemeyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu