GündemKültür SanatManşet

BOĞA GÜREŞLERİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muğla Boğacılar Derneği koordinesinde 1. Geleneksel Boğa Güreşleri Çalıştayı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde kurulan ve kuruluşuyla beraber yoğun bir şekilde faaliyetlere başlayan Muğla Boğacılar Derneği koordinesinde 1. Geleneksel Boğa Güreşleri Çalıştayı gerçekleştirildi. Muğla İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen 1.Geleneksel Boğa Güreşleri Çalıştayı çok sayıda boğa güreşi seveninin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan çalıştayda ilk konuşmayı Muğla Boğacılar Derneği Başkanı Ümit Arslan  yaparken, konuşmasında çalıştaya gösterilen yoğun katılım ve ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

1.Boğa Güreşleri Çalıştayına davet edilen Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ‘da davetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılardan düzenlenecek boğa güreşleri öncesi ve sonrasında gerek kuru sıkı tabancalar ile gerek ise ateşli silahlar ile ateş edilerek vatandaşın huzur ve güveninin tehdit edilmemesini isteyerek yasal prosedür hakkında bilgi verdi.

Örf, adet, gelenek ve göreneklerin yaşatılması ile ülkemiz insanının birlik ve beraberliğinin pekiştildiği herkesce bilinirken, düzenlenen boğa güreşlerinin de birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında son derece önemli olduğu çalıştayda yapılan konuşmalarda dile getirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muğla İli ve İlçelerinde gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılımın daha da yüksek olması bekleniliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu