GündemManşet

MİLAS BELEDİYESİ KENDİ GÜBRESİNİ KULLANACAK

Milas Belediyesi kendi sera alanında yetiştirdiği çiçek ve ağaçlardan sonra şimdide kendi gübresini üretecek.

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçe atıklarından gübre üreterek bu gübreleri kendi sera alanında bulunan çiçek ve ağaçlarda kullanacak.Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni edindiği öğütme makinesi ile bahçelerde budama sonrası kalan dallar,yapraklar ve diğer bahçe atıklarını torf adı verilen gübreye dönüştürüyor.

Milas Belediyesi sınırları içerisinde yer alan park ve yeşil alanlardan budama sonrası çıkan bahçe atıkları öğütme makinesinde öğütüldükten sonra organik materyal olarak kullanılacak.Belli bir süre çürümeye bırakılacak öğütülmüş bahçe atıkları daha sonra gübre olarak çiçek ve ağaçlarda kullanılacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü sera alanında inceleme yapan ve uygulama hakkında açıklama da bulunan Milas Belediyesi Başkan Vekili Faik Karagöz; “Bahçe atıklarının çürütüldükten sonra tekrar gübre olarak kullanılacak.Bu yöntem ile nakliye, iş gücü, depolama gibi birçok işlemden de tasarruf edilecek” dedi

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu