GündemManşet

FIRTINA MAĞDURLARI ÜLKEYE DÖNDÜ

Önceki gün Bodrum’dan feribotla Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına giden ve fırtına nedeniyle orada mahsur kalan Türk vatandaşları bugün dönüş yaptı.

Bodrum’dan İstanköy Adasına gidip de aynı gün dönüş yapmak isteyen ancak hava muhalefeti nedeniyle Yunan Adasında gecelemek zorunda kalan 12 Türk vatandaşı bugün öğlen saatlerinde Bodrum Limanına giriş yaptı.

Mağdurlardan biri olan Göztepe Bodrum Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çıtak şunları söyledi;

“Dün seyahat için,  yine Göztepe’nin bir organizasyonu için karşıya geçmiştik. Sabah hava patlaktı hatta orada esprisini yaptık, acaba bugün burada kalır mıyız diye sosyal medyada arkadaşlarla şakalaşırken gerçek oldu.  Acente ile iletişime geçtik, Sahil Güvenlik ile görüştüklerini söylediler. Daha sonra her iki Sahil Güvenliğin güvenlik nedeniyle hava şartlarından dolayı seyahate izin verilmeyeceğini, orada kalmamız gerektiği söylendi.”

Bazı yolcular ise yaşanan duruma tepkiliydi. Bir okulda görevli öğretmen yaşadığı duruma şöyle tepki gösterdi;

“Kabus gibiydi, çok ciddiyim kabus gibiydi. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Direk gidiyoruz, bize diyorlar ki; hayır kalkmıyoruz otele gidin, sabah 9’da gelin. Böyle bir mantık var mı? Hava şartları kötü olabilir ama bize verilecek cevap bu değil, çok ayıp.”

Feribot Kaptanı İrfan Çiriğ ise yaşanan rötarın tamamen güvenlik amaçlı olduğunu ifade edrek şunları söyledi:

“Dün öğleden sonra hava şartlarının kötüleşmesi, yolcuların emniyeti açısından uygun bulmadık. Yani hakkımızı kullandık seyre çıkmadık. Limanda kalmayı tercih ettik.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu