HayatManşetSpor

79 YAŞINDA PİSTLERİN TOZUNU ATTIRIYOR

Fehime Özkan-BodrumBodrum’da yaşayan, 2 çocuk ve 5 torun sahibi 79 yaşındaki Fehime Özkan pistlerin tozunu attırıyor. Memleket hasreti yüzünden 3 yıl önce atletizme başlayan Fehime Nine branşında Türkiye rekoru kırmayı başardı.

Torba Mahallesinde, eski Milli Atlet olan kızı Fatma Anter ve damadı Milli Sporcu Yaşar Anter ile birlikte yaşamını sürdüren Fehime Özkan ilerleyen yaşına rağmen aldığı başarılarla herkese örnek oluyor.

Yaptığı spor sayesinde daha sağlıklı olduğunu ifade eden Özkan, sağlığı el verdiği sürece sporu bırakmayı düşünmüyor.

KOŞUYOR, ATLIYOR, HAFTANIN 5 GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYOR…

Damadı ve kızı refakatinde haftanın 5 günü antrenman yapan Fehime Nine son olarak, İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’na kendi yaş kategorisinde tek atlet oldu. 79 yaşındaki Fehime Özkan, iki gün süren organizasyonda çıktığı 4 yarışmada 4 altın madalya kazanırken, 2 de Türkiye rekoru kırdı.

Fehime nine, özellikle uzun atlama ve 400 metredeki performanslarıyla ayakta alkışlandı. İki çocuk, beş torun sahibi Bodrumlu veteran atlet, Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde 45 ilden 480 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) adına yarıştı.

75-79 yaş kategorisinde kadınlarda tek katılımcı olarak 60, 400 ve 200 metre ile uzun atlamada yarışan süper babaanne, 400 metrede (2.15.06) ve uzun atlamada (1.83) Türkiye rekorlarının sahibi oldu.

Veteran Sporcu Fehime Özkan yaptığı açıklamada gençlere öğütler verirken spora nasıl merak saldığını şu sözlerle anlattı:

“Ben dedim her zaman söylüyorum, ben yaptığım, bu yaşta yapıyorsam bütün gençler yapabilir, herkes yapabilir. Arzu ettiğin zaman her şey olabiliyor. Ben, bütün hafta çalışıyoruz. Sabah 7.30-8.00 gibi antrenmana geliyoruz. 1,5-2 saat antrenman yapıyoruz. 3 sene oldu, 75 yaşında başladım şuanda 79’ dan gün aldım.

Ben şöyle anlatırsam, Batı Trakyalıyım, Gümülcineliyim. 1961 yılında geldim ve 55 sene Batı Trakya, Gümülcine’ye hiç gitmedim. Selanik’te Türkiye Şampiyonası vardı, Balkan Şampiyonası vardı oraya gitmek için spora başladım, memleketimi göreyim diye Gümülcine’yi ve o gün bugünde devam ettim. Çok büyük faydalarını gördüm, dizlerimde kireçlenme vardı geçti, vücudum esnedi, hareketlerim rahatladı yani çok memnunum, herkese de yapmasını tavsiye ederim. Memleket hasreti beni sporcu yaptı iyi ki de yapmış.

4 km. koşabiliyorum, Ata’dan Ana’ya koşularına katılıyorum. Birinci oldum ve kürsüde de herkese tavsiye ettim, sağlık için koşmak istiyorsanız ben bu yaşta yapabiliyorsam herkes yapabilir. Sigaradan kötü alışkanlıklardan uzak durun ve spora devam edin.

Bazen of puf da desem, yoruldum ay siz yapın bakalım benim yaptığımı desem de başarı sağladığım zaman çok mutlu oluyorum ve onlarda mutlu oluyor. Bende onları mutlu etmekle kendimde mutluyum.

Kızı Fatma Anter ise annesi ile gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Annem 75 yaşında spora başladı, onunla gurur duyuyoruz. Tek başına olmasına rağmen iyi mücadele ediyor. Kendisine sağlık sıhhat diliyorum daha uzun yıllar koşmasını diliyorum ve o örnek olduğu içinde herkese gurur duyuyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu