AsayişGündemManşet

KARDAK 24 SAAT İZLENECEK

IMG_1510Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliğe neden olan Kardak kayalıklarına 2 mil uzağında olan Çatal adaya Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözetleme sistemi inşa edilecek.

Kardak Kayalıklarına yaklaşık 2 mil uzaklıkta bulunan Çatal adaya inşa edilecek gözetleme kulesi için Gümüşlük sahiline iş makinaları yanaştı. Kardak kayalıklarının da içinde bulunduğu geniş bir bölgeyi 24 saat izleyecek olan gözetleme kulesi Çatal adaya inşa edilecek.

Yaklaşık 2 yıl önce projesi tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde ise ihalesi yapılan gözetleme kulesi için deniz araçlarıyla adaya iş makinaları taşınacak. Tugutreis Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı bünyesinde olacak olan gözetleme kulesi inşaatında kullanılacak iş makinalarını adaya taşımak için bir denize aracı Gümüşlük Koyuna yanaştı.

İş makinaları da koya gelerek Çatal Adaya gitmek üzere hazırlandığı gözlendi. Fırtınalı havanın sona ermesinin ardından ada da çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

Başta sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığı olaylarının önlenmesi için kurulacak olan kule de bulunacak olan kameralarla Kardak kayalıkları da 24 saat izlenebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu