GündemManşetSpor

26. KEZ DÜZENLENDİ…

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kavaklıdere Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 26’ıncısı yapıldı.

Kavaklıdere Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen güreşleri Muğla Valisi Esengül Civelek, Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve 5 bini aşkın vatandaş izledi.

Yerküpe Beşpınar Yaylasında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşlerinde vatandaşları selamlayan Vali Civelek, “Bugün Kavaklıdere’de 26. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde, er meydanında vatandaşlarımızla birlikte olmaktan, gönül gönüle olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yağlı Güreşlerimiz ata sporumuzdur. Tarihimizde ve kültürümüzde çok zengin önemli yeri olan bu sporu yaşatmak hepimizin görevidir. Bu sporu yaşatmak, geliştirmek, yaygınlaştırmak, yeni nesillere sevdirmek ve bu alanda yeni sporcular kazanmak için gerçekleştirilen bu güreş etkinliklerini fevkalade önemsiyorum. Dünyaya ‘Türk gibi kuvvetli’ ifadesini kazandıran bu güreş sporunu gerçekleştiren tüm sporcularımızı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu