GündemManşet

AKUT BODRUM EKİBİ KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KEÇİ KURTARDI

DSC09915Milas ilçesi Ören Dövmen dibi mevkiinde, 930 metre rakımlı Yalçın Tepesi’ndeki yaklaşık 250 metre yüksekliğinde, kayalıklarda  6 gündür mahsur kalan Akkız adlı 3 haftalık yavrusu olan keçi kurtarıldı.

Savaş Özdemir isimli bir şahıs, AKUT Bodrum ekibine arayarak,  Şerif Kuşak’a ait keçinin 6 gündür kayalıklarda mahsur kaldığını bildirdi. Bunun üzerine operasyon karı alan AKUT ekibi, Sadettin Uslu liderliğindeki 5 gönüllü ile birlikte, Milas ilçesi Ören Dömendibi mahallesin de bulunan yaklaş 930 rakımlı Yalcı tepesine hareket etti. 2 saat 30 dklık araç yolculuğunun ardından bölgeye ulaşan ekip.  1 saat 40 dakikalık zorlu tırmanış sonrasında, kayalıkların zirvesine ulaştı. İp teknikleri kullanarak, yaklaşık 250 yüksekliğindeki kaya duvarından,  yaklaşık 80 mt aşağıya inerek,  Akkızın yanına ulaştı. İp ve pernlon yardımıyla keçiyi kendine sabitleyen AKUT Bodrum gönüllüsü, yukarıdaki gönüllüler ve keçi sahibi tarafından yukarıya çekildi.

7 saatlik çalışma sonunda 6 gündür aç kalan yavrularına kavuştu.

Keçinin sahibi Şerif Kuşak, ‘’ AKUT’a çok teşekkür ederiz. Biz kendi imkanlarımızla kurtarmaya çalışmıştık ama kayalıklar çok yüksekti. Kuzenim AKUT’tan bahsetti. Aradık hemen geldiler keçimizi ve bu sayede yavrularını kurtardılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKUT Bodrum ekip lideri Sadettin Uslu ‘’ Bizim için her can kutsaldır. İhbarı aldıktan sonra bölgeye ulaştık. Çok sarp olan bölgeye ulaşmakta ve kurtarmakta biraz zorlandık ama Akkız’ı  yuvrusuyla buluşturunca son derece mutlu olduk, bütün yorgunluklarımız bitti.’’ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu