EkonomiGündemManşet

BESİAD GESİFED’İ AĞIRLADI

IMG_9728GESİFED Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği(BESİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Eskiceshme Hotel’de düzenlenen toplantıya Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay SALGAR, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İ. Okan KONYALIOĞLU, Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Melek SÖZKESEN, Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları Derneği (DİMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat TUNCER, Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre KÖROĞLU, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Merih BALKANAY, Didim Genç İş Adamları Derneği (DİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür DENİZ ile derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BESİAD’ın tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda BESİAD Başkanı Köroğlu derneğin yapısından ve gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. Sunum sonrasında toplantı, derneklerin federasyondan beklentilerinin görüşülmesi ile devam etti. Derneklerin kendi bölgelerinde güç oluşturmasının, öncü olmasının öneminin vurgulandığı toplantıda, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri de konuşuldu.

2017 senesinde BESİAD ve DİGİAD’ı üye olarak bünyesine alarak GESİFED’in üye sayısının 9’a ulaştığı ancak Güney Ege bölgesinde yer alan diğer derneklerin de kazanılması gerektiği, bunun için gerekli çalışmaların hem federasyon hem dernek bazında yapılması gerektiği GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar tarafından aktarıldı. Güney Ege bölgesinin sorunlarına rahatlıkla değinebilmek için o bölgede yer alan derneklerle güç birliği oluşturmanın farklı platformlarda güçlü bir ses olabilmek için önemli olduğu vurgulandı.

Bodrumlu iş insanlarının sorunlarının da ele alındığı toplantıda GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay SALGAR, “Bizler bir araya gelerek, daha güçlü bir ekonomi, daha organize bir iş ortamı yaratma çabasındayız. Birlikten güç doğurmak zorundayız. O nedenle de bugün burada, BESİAD’ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Sizin fikirleriniz, önerileriniz, bizlere yeni yollar, yeni fikirler açacaktır. Federasyonumuz vasıtasıyla isteklerinizi konfederasyona ulaştırarak, federasyonumuzun sizlerin sesi olması bizim asli görevimizdir. O nedenle bize üye dernekleri ziyaret ederek, bir araya gelerek bu gibi toplantıları organize etmeye çalışıyoruz.” dedi.

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu’da sunumun ardından yaptığı konuşmasında Bodrum’un turizm, sanayi ve inşaat kimliklerinden hangisi olduğuna karar vermesi gerektiğini ve geleceğe o yönde devam etmesi gerekliliğini vurguladı. Bodrum’da turizm-otelcilik veya denizcilik üzerine bir eğitim kurumu zafiyeti yaşandığını, bu nedenle söz konusu alanlarda bir üniversite ve/veya fakültenin açılması gerektiğinin de altını çizdi.

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay SALGAR’ın BESİAD’a ev sahipliği için teşekkür etmesinin ardından toplantıya katılan GESİFED ve BESİAD Üyeleri birlikte fotoğraf çektirerek, bir başka toplantıda bir araya gelme temennisi ile ayrıldılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu