GündemManşet

CUMHURİYET’İN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü, Bodrum’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler, 29 Ekim sabahı Bodrum Kaymakamlığında gerçekleşen bayramlaşma ile devam etti.  Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Garnizon Komutanı Personel Albay İzzet Adagideli  ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, bayram tebriklerini kabul etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bodrum Şehir Stadı’nda düzenlenen etkinliklere; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Garnizon Komutanı Personel Albay İzzet Adagideli, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü  Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, ilçe daire amirleri ve siyasi parti ilçe temsilcilerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum İlçe Protokolünün halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kaymakam Yılmaz konuşmasında, “Kurtuluş mücadelemizin tacı, birliğimizin diriliğimizin temeli ve geleceğimizin teminatı olan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bayramınızı içtenlikle kutluyor ve öncelikle yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’i Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade eden kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını bedelini kanla ödediğimiz bu güzel topraklarımızı vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Resmi geçit töreni ile devam eden etkinlik, öğrencilerin şiirleri ve çeşitli gösterileri ile birlikte son buldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 19.00’da Bodrum Milta Marina önünden başlayacak olan Fener Alayı ve Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleşecek olan Kutsi konserinin ardından son bulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu