GündemKültür SanatManşet

ESKİ SAVAŞ MUHABİRİNDEN SERGİ…

Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaş muhabirliği yapan ve geçmiş dönem TRT Televizyon Haberleri Müdürü Ülkü Angılı’nın Gezdim Gördüm adlı fotoğraf sergisi 30 Haziran Cumartesi günü Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde açılıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ortakent’teki kavşaktan Yalıkavak yönüne dönüp, Yalıkavak yoluna girdikten 2 km sonra soldan Yakaköy’e bir yol ayrılır. Bu ayrımdan itibaren yaklaşık bin 500 metre sonra sağda, doğa ile bütünleşmiş bir taş yapı ile karşılaşırsınız. Otopark girişindeki taştan babalar üzerindeki iki büyük yoğurt dibeği bu yapıya adını verir: Dibeklihan…

Sergiler, konserler gibi çeşitli sanatsal etkinliklerin yanı sıra nişan, düğün, davet benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapan mekanları ve sergi salonları ile ağırlıklı olarak yaz aylarında hizmet veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, insanımızın geçmişte ve günümüzde ürettiği güzelliklerin sergilenmesi ve bu güzelliklere gönül verenlerin buluşma noktası olması arzusuyla planlanmış, kültürümüze ve doğaya saygılı bir mekan.

İşte bu özel mekanda çok özel bir sergi açılıyor. Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaş muhabirliği de yapmış, geçmiş dönem TRT Televizyon Haberleri Müdürü Ülkü Angılı Gezdim Gördüm adlı sergisi 30 Haziran Cumartesi günü açılıyor.

ülkü angılı gezdim gördüm sergisi dibeklihanda (2)ÜLKÜ ANGILI KİMDİR…

Ülkü Angılı 1944 yılında  Çanakkale’de doğdu. İlkokulu Çanakkale, Konya Ereğli’si ve Ankara’da okudu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdikten sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu ve çalışma hayatına bankacı olarak adım attı.

1969 yılında  bankacılık defterini kapatan Angılı, kurulmakta olan Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun çeşitli kurslarına gitti. Bu kursların sonucu girdiği imtihanları kazandı. Türkiye’deki ilk altı televizyon haber muhabirinden biri olarak yeni mesleğinde çalışmaya başladı. TRT televizyonunda birçok programa imza attı. Bunlardan ilk akla gelenler; Üç sene süren ve her hafta Çarşamba akşamları yayınlanan “Magazin Müzik” isimli program, Bir  köprünün öyküsü (Belgesel), Bacasız Sanayi (Belgesel).

Angılı,1974 yılında Savaş Muhabiri olarak Kıbrıs Barış Harekâtında da görev aldı.

1977 yılında TRT Televizyon Haberleri Müdür Yardımcısı olan Angılı, 1980 yılında da TRT Televizyon Haberleri Müdürü oldu.

1988 yılında kendi isteği ile TRT’den emekli oldu.

Emekli olduktan sonra kurduğu “TV Yayın Görüntüleri” şirketiyle, o dönem bir biri peşine açılan özel televizyonların ihtiyacı olan; TV Filmi, dizi filmler, çizgi filmler, belgeseller vb. gibi yayın malzemelerini temin etti.

2002 yılında Bodrum’a yerleşen Ülkü Angılı, o günden buyana fotoğraf sanatı ile uğraşmaktadır.

Yedinci sergisi olan “Gezdim Gördüm” 30 Haziran Cumartesi günü saat 19.00 da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde açılacak.

Ülkü Angılı’nın çeşitli ülkelere yaptığı gezilerde çektiği fotoğraflarından oluşan “Gezdim Gördüm” adlı sergi 13 Temmuz’a kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu