GündemKültür SanatManşet

HEMŞEHRİMİZ HERODOTOS

poster-jpgAkdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı, Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’nin tarih konferansları dizisi içinde, 20 Ocak Cumartesi günü saat 14 00’de Bodrum-Konacık Herodot Kültür Merkezinde “Hemşehrimiz Herodotos” konulu konferans düzenlenecektir.

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşen Eti Sina ve Adnan Menderes Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üreten, Herodotos’u farklı yönleri ile anlatacak, onun kişiliğini ve ünlü eserini ana hatları ile analiz edeceklerdir.

Kendi zamanındaki olayları kaydeden birinin yazdıkları, eski insanların düşünüş ve yaşayış tarzlarını anlamamıza yardımcı olur. Böyle biri yaklaşık 2 400 yıl önce Bodrum’da yaşamıştır: Halikarnassoslu Herodotos.

Tarihin Babası kabul edilen Herodotos, Bodrum’ludur. Burada doğmuş ve bir süre burada yaşamıştır. “Historia” (Tarih) adlı eseri tüm dünyada bilinmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu