GündemManşet

GEZGİN JAPON KAMEDA BODRUM’DA

dünyayı gezen japon (2)9 yıl önce tenis öğretmenliği mesleğini bırakarak Japonya’dan yola çıkan 40 yaşındaki Shogan Kameda yürüyerek ve bisikletle 37 ülkeyi gezdi. 8 yıl yürüyerek son bir yıldır ise bisikletle dünya turuna devam eden Japon turistin son durağı ise Bodrum oldu.

Türkçeyi de 3 ayda öğrendiğini belirten ve çoğunlukla Türkçe konuşan Kameda en çok Türk insanını sevdiğini ve Türklerin çok misafirperver olduklarını ifade etti.

9 yıl önce radikal bir karar alarak mesleği olan tenis öğretmenlini bırakan 40 yaşındaki Shogan Kameda 8 yıl boyunca yürüyerek ve son bir yıldır bisikletle 37 ülke gezdi. 31 yaşına kadar çalışıp aniden böyle bir karar alan Kameda, Avrupa ve Asya’nın hemen hemen her ülkesini gezdiğini ifade etti. 3 ay önce Gürcistan üzerinden Türkiye’ye gelen Japon turist Karadeniz kıyılarını, Marmara’nın büyük bir bölümünü ve ege sahil şeridinin birçok kasaba ve köyünü gezdi. 3 ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi de öğrenen Kameda, gezdiği yerleri günlük tutarak kaleme alıyor. Parası olmadan dünyayı gezdiğini belirten Kameda, gittiği her yerde insanların kendine yardımcı olduğunu kalacak yer ve yiyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kameda, 9 yıl önce Japonya’dan yola çıktığını ifade ederek şunları söyledi “Bütün Avrupa’yı ve Asya’ya gezdim. Her ülkedeki insanlar çok güzel ama en çok Türk insanı beğendim. Türkler çok misafirperver. Türkiye’de gezmek de çok kolay sıkıntı ve sorun yok. Türkiye’de gezerken zeytin topladım, küçük köyleri gezdim Balıkesir Ayvalık’a gittim. Ben Marmara’nın büyük bölümü Karadeniz ve Ege’yi sahil boyunca gezdim ve son olarak Bodrum’a geldim. Benim pasaport sürem dolmak üzere o yüzden Kos Adası’na geçeceğim daha sonra yeniden Bodrum’a gelip Bodrum’u da baştan sona gezeceğim. Ben gezerken günlük tutuyorum ve yaşadıklarımı not alıp her şeyi yazıyorum”

Konuşmasına devam eden Kameda, “Şu ana kadar 37 ülke gezdim ve gördüm. Amerika, Afrika ve Rusya’yı gidemedim. Fırsat bulursam oralara da gitmeyi düşünüyorum ama emin değilim. Türkçeyi üç ayda kendim öğrendim. Ben dil öğrenmeyi çok seviyorum. Türkçeyi öğrenmek için bisikletimin önüne küçük notlar yapıştırdım. Ben Japonya’da tenis öğretmeniydim daha sonra 31 yaşına geldim ve dünyayı gezmeye karar verdim. Çalışmayı bıraktım ve 9 yıl önce Japonya’dan yola çıkıp dünyayı gezmeye başladım ve hala gezmeye devam ediyorum. Ben uzun zamandır geziyorum ve para olmadan geziyorum bende para yok çalışmıyorum bana gittiğim yerlerde insanlar yardımcı oluyorlar parasız seyahat etmeyi seviyorum” dedi.

İşletme sahibi Murat Akbaş ise şu sözlere yer verdi “Sabah dükkanımıza geldi yağmur yağıyor kalabilir miyim dedi. Biz de kendisine dükkanımızı açtık derdini dinledik 9 yıldır yollarda geziyormuş tüm dünyayı gezmiş. Diyecek bir şeyim yok İnsanların bu şekilde insanları gördüğü zaman yardımcı olmasını isteriz kendisine biz de yardım etmeye çalışacağız.”

Bodrum Masterlar kulübü ise 40 yaşındaki Shogan Kameda’ya üzerinde Türk bayrağı bulunan bir mont hediye etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu