GündemKültür SanatManşet

YÖRÜKLER PROJELERİNİ ANLATTI

Milas Yörük Türkmen Küldür DerneğiMilas Yörük Türkmen Küldür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyeleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek yapmak istedikleri projelerini anlattı.

Milas Yörük Türkmen Küldür Derneği Başkanı Mevlüt Başkan Tokat’a Gecen hafta yoğun katılımla olağan kongremizi gerçekleştirdik ve yeni yönetim oluşturduklarını belirterek geçen dönem elimizden geldiğince çalıştık, bu dönem daha fazla çalışıp yeni projelerimizi hayata geçireceğiz dedi.

2011 yılında kurulan derneğin 2017 yılına kadar geçen sürede  güzel bir ivme kazandığını belirten  Mevlüt Kiriş ;  Hatıra ormanı,Yörük Müzesi, Yörük yaşamını anlatan kitap yada dergi çıkartmak ve eğitici seminerler düzenlemek gibi projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını bunun içinde Başta Milas Belediyesi olmak üzere Kaymakamlık ve diğer kurumların desteğine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Kiriş ve yönetimine ziyaret için teşekkür eden ve hayırlı olmasını  dileyen Muhammet Tokat ; Yörük kültürü gelecek kuşaklara aktarılmalıdır,bunun içinde sizlere büyük iş düşüyor.Milas Belediyesi olarak bizde bu kültürün yaşatılması adına elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız dedi.

Ziyarette Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş  Başkan Muhammet Tokat’a bir Yörük heybesi hediye etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu