EkonomiGündemManşet

MİTSO MİLASLI ARICILARA SAHİP ÇIKIYOR

IMG_0247Milas Ticaret ve Sanayi Odası, zeytin ve balık üreticilerine verdiği büyük desteğin ardından şimdi de Milas’taki arı ve bal üreticilerine sahip çıkıyor.

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Milaslı yönetim kurulu üyesi Ümmet Çoban’ı davet eden MİTSO, yörede arıcılık ve bal üretiminin geliştirilmesi amacıyla görüş alışverişinde bulundu. MAYBİR Yönetim Kurulu Üyesi Çoban, ormanlık alanlara yollar açılarak arı kovanlarının koyulması konusunda destek istedi. Arıcıların ormanları koruduğunu da ifade eden Ümmet Çoban özellikle Ilbıra dağındaki ormanlık alanların arıcılara açılmasını istedi.

Yıllardır zeytinyağı ve balık üretimi için yoğun çaba göstermekte olan MTSO, şimdi de arıcılara destek çıkıyor. MİTSO, Milas yöresindeki arıcıların sorunlarını ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere öğrenmek amacıyla ülkemizin ilk arı yetiştiricileri birliği olan Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Milaslı yönetim kurulu üyesi Ümmet Çoban’ı MİTSO’ya davet etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, amaçlarının Milaslı arıcılara destek olmak olduğunu belirterek MAYBİR’in yönetim kurulu üyelerini Milas’a davet etti. Reşit Özer; “Milas, Türkiye’nin en önemli bal üretim merkezlerinden birisi. Biz de arıcılarımıza destek olmak istiyoruz. Arıcılarımızın sorunları ne, bu sorunların çözümü konusunda biz MİTSO olarak nasıl yardımcı olabiliriz, bunları öğrenmek istiyoruz. Bu nedenle MAYBİR Yönetim Kurulu’nu MİTSO’ya davet ediyoruz. Gelin, misafirimiz olun; görüşelim. Arıcılığımızı nasıl kalkındırabiliriz, birlikte görüş alışverişinde bulunarak değerlendirelim” dedi.

MAYBİR’in Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Çoban da kendisinin aslen Milas’ın Sakarkaya köyünden olduğunu, halen Selimiye’de oturmakta olduğunu belirterek Reşit Özer’e teşekkür etti. Ümmet Çoban “Bize ilk kez bir yönetici sizin derdiniz nedir, size nasıl yardımcı olabiliriz, diye sordu. Çok etkilendim, çok duygulandım. Çok teşekkür derim” dedi. Milaslı arıcıların da yaz aylarında Anadolu’nun değişik yerlerine kovanlarını götürdüğünü, kış aylarında ise Anadolu’nun değişik yörelerindeki arıcıların kovanlarını Muğla’ya getirdiklerini anlatan Ümmet Çoban, bizim için en büyük sorun, birçok yerde ormanların arıcılara kapatılması. Kovanlarımızı ormanlık alanlara sokamıyoruz. Ormancılar bizi ormanları yakan canavarlar gibi görüyorlar. Oysa biz ormanları koruyoruz. Orman olmazsa biz kovanlarımızı nereye koyarız? Orman olmazsa arılarımızı niye getirelim? Ormanlar olacak ki, arılarımız çam balı üretecekler” dedi. Ormanlık alanların içine pikapların girebileceği kadar yollar yapılmasını isteyen Ümmet Çoban Milas’ta bin ailenin arıcılık yaptığını belirterek “Milas’ta Ilbıra Dağının ormanlık alanları arıcılara kapalı. O yöredeki çam ağaçlarının basraları akıp toprağa karışıyor. Bu bir milli servet. Milli servet yok oluyor. Bize izin versinler, kovanlarımızı Ilbıra Dağın koyalım. Çam ağaçlarının basraları toprağa karışıp yok olmasın” diye konuştu. Ümmet Çoban MAYBİR olarak Milas’a bir satış mağazası açmayı düşündüklerini anlatarak “Muğla ilinde ilk kez Milas’a bir satış mağazası açmak istiyoruz. Uygun bir yer arıyoruz. Burada hem kaliteli balı tüketiciye garantili olarak ilk elden satmak istiyoruz, hem de arıcıların ihtiyacı olan bal tenekesi, kavanozu, pancar şekeri gibi ihtiyaç maddelerini temin etmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan MAYBİR yönetimi ile yapılan görüşme sonrasında MAYBİR Yönetim Kurulunun gelecek hafta MİTSO’nun konuğu olarak yönetim kurulu toplantısını Milas’ta yapacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu