ÇevreGündemManşetSağlık

ESNAFA VATANDAŞA ÇER-ÇÖP ÇORBASI

IMG_4562Bodrum’da, Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, doğal ürünlerle beslenmeye ve israf etmemeye dikkat çekildi.

Slow Food Bodrum grubu tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Toprak ana günleri ve yerli malı haftası etkinliklerinde, doğal ürünlerin korunması, sağlıklı beslenme ve israf edilmemesine dikkat çekildi.

Bu yıl Bodrum Otelciler Derneği (BODER)’inde destek verdiği etkinlikler kapsamında Bodrum Pazar yerinde çer-çöp-çorbası dağıtıldı. Çorba dağıtımına, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve çok sayda vatandaş katıldı.

Denizci peksimeti ile birlikte vatandaşlara ve pazarcı esnafına ikram edilen çorba kısa sürede tüketildi. Mutfak tezgahında arta kalan, maydanoz, pırasa sapları, havuç, karnabahar yaprakları gibi sebze atıklarından yapılan çorba içenlerin içini ısıtırken tarifi peşinde koşanlarda oldu.   Ücretsiz olarak dağıtılan çorbanın yanında vatandaşlara Bodrum mandalinası da ikram edildi.

Etkinliğin ana temasından biri olan israf ile ilgili olarak hazırlanan projelerle, her şey dahil otellerde israfın önüne geçilmesi planlanıyor.

Slow Food Bodrum Başkanı Deniz Kurtsan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Yerli malı haftasını Bodrum’da yerel pazarda kutluyoruz neden? Yerel üret yerel tüket. Zeytinine sahip çık, çekirdekli coğrafi işaretli Bodrum mandalinana sahip çık, ağaçlarına yörene sahip çık, besinine sahip çık çerçevesinde iyi temiz adil gıdaya inanıyoruz. “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu