GündemKültür SanatManşet

İKİNCİ KORO SEYİRCİLER OLDU

pageTürkiye’ni sanat güneşi Zeki Müren 86. doğum gününde Muğla’nın Bodrum İlçesinde düzenlenen konser ile anıldı. Geceden elde edilen gelir ilçedeki bir ortaokula bağışlandı.

Hayatının son dönemini geçirdiği Bodrum’la özdeşleşen Zeki Müren, doğum gününde de unutulmadı.

6 Aralık 1931 yılında doğan sanat güneşimiz anısına, Zeki Müren Sanat Derneği Korosu tarafından bir konser düzenlendi. Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen konserden elde edilen gelir Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Okuluna bağışlandı.

Kapanmış gönül kapım, Lale devri, Papatya gibisin, Beklenen şarkı ve Zeki Müren’in imzasını taşıyan daha birçok şarkının seslendirildiği geceye seyirciler damgasını vurdu. Sahnedeki koro dışında adeta ikinci bir koro olan seyirciler birçok şarkıyı hep bir ağızdan söylediler.

Yaklaşık 2 saat boyunca süren konser sonunda izleyenler unutulmaz bir Zeki Müren akşamı yaşadılar.

Konser sonunda açıklamada bulunan Şef Ahmet Sabancı şunları söyledi:

“2002 yılından beri, Zeki Müren’in müze haline getirilmiş evinde onun eserlerini, onun söylediği eserleri ayrıca Klasik Türk Müziğimizin seçkin eserlerini çalışıyoruz öğreniyoruz işte senede böyle bir iki defa halkımızla paylaşıyoruz bunları. Bugünde yine Zeki Müren’in doğum gününde yani 6 Aralık günü yine Zeki Müren’i anmak ve onu yad etmek için buradayız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu