ÇevreGündemManşet

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ KAPSAMINDA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BSN_1502Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Muğla’da oluşturulan Bereket Ormanı’na Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı ile Menteşe İlçesi Düzeyin mevkiisinde bulunan alana fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikim törenine Vali Civelek’in yanı sıra Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Kamil Köten, Rıza Dalan ve Mehmet Fikret Çavuş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç,  Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Şehit Aileleri, gaziler, vatandaşlar ve gönül elçileri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada ormanlara sahip çıkılmasının herkesin görevi ve sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Civelek, “Bereket Ormanlarını oluşturmaktaki amaç orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya, daha yeşil bir çevre bırakmak aynı zamanda da çocuklarımıza, gençlerimize ağaç sevgisi, orman sevgisi kazandırmaktır. Muğla’da şanslıyız. Yüzölçümümüzün %68’i ormandır. Ormanlar doğal zenginliğimizdir. Ormanlara sahip çıkmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bugün dikilecek olan her bir fidan ilimizin orman varlığına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından, Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na selvi, fıstık çamı ve çeşitli fidanlar dikildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu