GündemManşet

ŞAMPİYON DEVELER GÜLLÜK ARENA’DA BOY GÖSTERDİ

deve güreşi-güllükEge, Marmara ve Akdeniz bölgesinden katılan şampiyon develerin güreşleri nefes kesti.

Güllük Deveciler ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Güllük Deve Güreşi Festivalinde develer kıyasıya güreşti.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 130 devenin katıldığı güreşlere halkın ilgisi yoğun oldu. Halka açık ve ücretsiz olan güreşleri yaklaşık 3.000 kişi izledi. Güllük şehir stadyumu yanında yapılan güreşleri havanında yaz günülerini aratmamasını fırsat bilen birçok aile şenlik havasında izledi.

Saat 11.00’de okunan dualar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan güreşlere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz, Zeynep Mat ve Meclis üyeleri katıldı.

Milas Belediye Başkanlığı adına düzenlenen güreşi kazanan deve sahibine kupası Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.

Kupa töreni ardından konuşma yapan Başkan Tokat ; “ Böylesine güzel bir havada sizlerle Güllük arenada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Toplum olarak bir araya gelmeye ihtiyacımız olduğu bu günlerde bizleri kenetlenmiş şekilde burada birleştiren komitemize teşekkür ediyorum. Kültürümüzü geleneklerimizi yaşatmak  anlamında bu tür organizasyonlar önemli. Sizlerde bu geleneklere sahip çıkıyorsunuz.Sizler sahip çıktığınız sürece  bu geleneklerimiz yaşayacak ve bizler daha büyük organizasyonları gerçekleştireceğiz.Katılımızın için sizlere,bu güreşleri düzenleyen komitemize ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu