GündemKültür SanatManşet

DEVE GÜREŞLERİ BU HAFTA SONU GÜLLÜK ARENADA

deve güreşi-güllükEge Bölgesi’nin sevilen kış eğlencelerinden olan deve güreşlerinde 2017-2018 sezonunun ikinci güreşi 3 Aralık’ta Milas’ın Güllük Mahallesi’nde yapılacak .

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde, Güllük Deveciler Derneği Başkanı Okan Akar, Tertip Komitesi üyeleri Mehmet Güloğlan ve Cihan Bilen tarafından organize edilen güreşlerin 4.’sü Güllük Arena’da düzenlenecek. Yörük kültürünün bir parçası olan festivalde tülü cinsi 130 deve güreşecek. Ege,Marmara ve Akdeniz  bölgelerinin dört bir yanından getirilecek develerin güreşeceği etkinlik ücretsiz olacak. Güllük Mahallesi’nde kurulan özel alanda düzenlenecek etkinlikten bir gün önce ise yemek organizasyonu gerçekleşecek.

Güllük Geleneksel 4. Deve Güreşi hakkında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Belediyesi olarak yörük kültürümüzü yaşatmak adına deve güreşlerini ilçemize geleneksel olarak gerçekleştiriyoruz. Güreşlerin ilkini geçtiğimiz hafta sonu Bafa mahallemizde yaptık, bu hafta sonu ise Güllük mahallemizde.   Geçen yıl deve güreşi festivalimizde çekişmeli güreşleri izleme fırsatı bulduk.Bu tür  güreşler örf ve adetlerimizi yaşatmanın yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Güllük mahallemizde gerçekleştireceğimiz festivalimiz için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Güreşlerimiz ücretsiz olacak ben tüm halkımızı  Deve güreşi festivalimize davet ediyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu