ÇevreGündemManşet

ULA YİNE SALLANDI

Muğla-ula-depremUla ilçesine bağlı Arıcılar mahallesinde iki gün ara ile meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem vatandaşları tedirgin etti.

25 haneli mahallede vatandaşlar geceyi  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ve AFAD’ın kurduğu çadırlarda geçirirken, mahallenin ulaşımını sağlayan yola irili ufaklı kaya parçaları düşmesi sonrası yol ekiplerin yolu açmasına kadar kısmi olarak ulaşıma kapandı. Depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Çarşamba günü yine AFAD tarafından merkez üssü  Ula’nın Arıcılar Mahallesi olarak açıklanan 5.0 şiddetindeki depremin ardından mahalle sakinleri bu gece saat 00.49’da yine deprem korkusu yaşadı. Şiddeti yine 5.0 olarak belirlenen deprem derinlik olarak 6,3 km olarak açıklandı. Depreme  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye kurduğu çadırda yakalanan vatandaşlar, bu defa depremin şiddetinin bir öncekinden daha fazla hissedildiğini açıkladı. Bölgede AFAD, UMKE, 112  Acil Servis Ambulansı,  Muğla Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye, Fen İşleri ve zabıta ekipleri ile  Jandarma hazır bekletiliyor.

Deprem sonrası vatandaşlardan gelen talep üzerine AFAD ekipleri tarafından 25 haneli mahalleye 30 çadır ve battaniye gönderildi.

Öte yandan gece saatlerinden bu yana bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu