AsayişGündemManşet

YASADIŞI GEÇİŞLERE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Bodrum-göçmenSahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığınca göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında güvenlik tedbirleri kesintisiz sürüyor.

Geçtiğimiz gece saatlerinde alınan bir ihbar doğrultusunda Gümbet açıklarında seyir fenerleri kapalı durumda seyir eden, içerisinde çok sayıda insanın bulunduğu fiber bir tekne tespit edildi. Kontrol edilmesi maksadıyla bölgede görevli Sahil Güvenlik botu tarafından söz konusu tekne emniyetli bir şekilde durduruldu.

Yapılan kontroller sonucunda; tekne içerisinde, 19’u Afgan ve 2’si İranlı toplam 21 düzensiz göçmen ile birlikte tekneyi kullanan ve organizatör olduğu değerlendirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şüpheli bir şahıs tespit edildi.

Kurtarılan göçmenler Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı İskelesine intikalleri sağlanmış olup burada gerekli ihtiyaçları giderilerek, sağlık kontrolleri yapıldı. Organizatör şüphelisi şahıs ile düzensiz göçmenlere yönelik başlatılan yasal işlemler sürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu