EğitimGündemManşet

VALİ CİVELEK, “HEPİMİZ ÖĞRETMENLERİN ESERİYİZ”

BSN17Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, beraberindeki öğretmenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Volkan Çoşkun, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra öğretmenlik mesleğine yeni adım atmış öğretmenler adına Pınar Zabun, emekli öğretmenler adına ise Selahi Çolak birer konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenliğin, dünyanın en önemli varlığı çocukların geliştirilmesi olduğuna işaret etti.

Konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Civelek, “Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden, görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, saygı, minnetle anıyorum. Bir ömrü bu onurlu ve güzide mesleğin üyesi olarak geçiren ve emekli olan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Günümüzün bilgi ve yaratıcılığa dayanan rekabet dünyasında ülkemizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkması, geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmesi eğitimle, yeni nesillerin çağın gerektirdiği bilgilerle, nitelikle donatılarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarıyla mümkün olacaktır” dedi.

Eğitimin en temel, en önemli ögesinin öğretmenlerin olduğunu söyleyen Vali Civelek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eğitimi biçimlendiren, çağın koşulları ne olursa olsun eğitimin direği öğretmenlerimiz olacaktır. Hepimiz öğretmenlerin eserleriyiz. Eğitmeyi, öğretmeyi meslek edinen birey ve toplumu şekillendiren, geleceğimizi inşa edecek, yönetecek, geleceğimize yön verecek yeni nesilleri yetiştiren bu kutsal mesleğin temsilcisi öğretmenlerimize müteşekkiriz.”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Daha sonra, emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

Program, Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği türkülerin yer aldığı konserle sona erdi.

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programın ardından Vali Civelek ve beraberindeki heyet, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden oluşturulan Eğitim Tarihi Müzesinin açılış törenine katıldı.

 

Açılışın ardından, günün anısına Vali Civelek ve protokol üyeleri okul bahçesine fidan dikti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu