GündemManşet

İL İSTİHDAM KURULU VALİ CİVELEK BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim KuruluMuğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Kasım ayı toplantısı Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında düzenlendi.

Vali Civelek, toplantıda yaptığı açıklamada Muğla’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Toplantıda 2017 yılı 10 aylık değerlendirme yapıldı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İŞKUR personeli tarafından 3 bin 939 işveren ziyareti, 23 bin 39 vatandaş için iş arama görüşmesi, öğrencilere ve askeri kışlalarda toplam 4 bin 674 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiğini belirtti.

Bu yıl uygulanan istihdam seferberliği kapsamında il genelinde 72 bin 810 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini bunun 760’nın engelli olduğunu ileten Sarıyerli, İşbaşı Eğitim Programından 4 bin 292 kişinin faydalandığını, bu program kapsamında 14 milyon ödeme yapıldığını bunların 2 bin 705 kişisinin kalıcı istihdama dönüştüğünü açıkladı.

Çocuk Giysileri Dikim Elemanı, Bakır İşleme ve Süslemecisi, Çini Süslemeci, Budamacı, El Nakışçısı ve daha birçok farklı meslekte 705 kişinin mesleki eğitimden yararlandığını ve bunlara 1.3 milyon lira cep harçlığı ödendiğini aktaran Sarıyerli, Girişimcilik Eğitiminden  bin 539 kişinin faydalandığını bunlardan 220’sinin kendi işyerini açtığını ifade etti.

Toplum Yararına Program kapsamında yılbaşından bu yana 3 bin 125 kişinin kamu kurumlarında istihdam edildiğini söyleyen Sarıyerli, bunlardan 2 bin 350’sinin çalışmaya devam ettiğini ve bu kapsamda 27,5 milyon lira harcama yapıldığını kaydetti.

Halk Günü toplantısı sonrasında yönlendirilen 79 kişiden 25 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Sarıyerli,  bu yıl içerisinde işsizlik ödeneğinden faydalanan 5 bin 805 kişiye 45.6 milyon lira ödemeye yapıldığını söyledi.

Hükümlülere yönelik Bakır İşleme ve Süslemecisi Mesleğinde 14 kişilik, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile 20’si uyuşturucu ile mücadele kapsamında olmak üzere 55 kişilik girişimcilik eğitimi, engelli hibesi kapsamında 28 bin lira, eski hükümlü hibesi kapsamında ise 26 bin 600 lira ilgili vatandaşlara ödeme yapıldığı bilgisi verildi.

Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği, genç istihdamı, tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam olanakları, çocuk işçiliği konuları kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ulusal İstihdam Stratejisi doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü ile Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 15 yaş üzeri genç ve diğer vatandaşlarımıza mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programları uygulanacağı açıklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında dezavantajlı gruplara yönelik projeler yürütülmesi kapsamında protokol imzalandı.

Toplantıya, Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayır, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Ticaret İl Müdür Vekili Ergün Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, İşveren Sendikası Konfederasyonu (TİSK)  İl Temsilcisi Hasan Yavuz, TÜRK-İŞ Sendikası İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Hak-İş Sendikası Temsilcisi Bilal Güçlü,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Necdet Yaman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Genel Sekreteri Hamza Bağlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Özbek, KAGİK Temsilcisi Öğr. Gör. Necdet Erbay, GEKA Temsilcisi Mehmet Yasin Kartal katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu