EğitimGündemManşet

MİNİKLER KENDİ ÇİÇEKLERİNİ YETİŞTİRECEK

Havva Ersoy AnaokuluHavva Ersoy Anaokulu’nun Bilginler Sınıfı minik öğrencileri anaokulu tarafından düzenlenen gezi kapsamında Milas Belediyesine ait serayı gezdi. Minik öğrenciler, burada yetişen çiçekleri yakından görme şansı yakalarken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarından da bilgi aldı.

Okul bünyesinde düzenledikleri “Aile Katılım Günleri” çerçevesinde her ay bir öğrencinin ailesi tarafından bu tür organizasyonlarla bir araya gelen minik öğrencilere  Sera alanında çiçek yetiştirilmesi hakkında bilgi verilerek, evlerinde bakmaları için saksı içerisinde çiçek hediye edildi.

Havva Ersoy Anaokulunda eğitim gören 24 minik öğrenciyle  Milas Belediyesi Sera alanında bir araya geldiklerini belirten Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ; “Seramız çevrede bulunan okulların da doğayla bir araya gelmelerine ortam sağlıyor. Çeşitli okullardan gelen öğrencilerimiz burada ağaç ve çiçekler hakkında bilgiler öğreniyor, toprakla haşır neşir olmaları sağlanıyor. Kendilerine hediye edilen çiçekleri evlerine götürerek, onlarda doğaya olan sevginin oluşmasının önünü açıyoruz” şeklinde konuştu.

Günümüzde çocukların apartman dairelerine hapsedildiğini ve bilgisayar ya da televizyon karşısında zaman geçirdiğini ifade eden Havva Ersoy Anaokulu öğretmeni Mutlu Özmen; çocukların bu sebeple doğadan kopuk yetiştiğine dikkat çekerek “Dışarı çıkarıldıklarında ise anne ve babalar çocuklarını alışveriş merkezlerine götürmeyi tercih ediyor. Doğadan kopuk yaşayan çocuklar, çiçek ve bitkilerin nerede ve nasıl yetiştiklerini görüp bilgi sahibi olamıyorlar.Amacımız, doğaya karşı ilgi uyandırmak, çiçek ve bitkilerin yetişme aşamalarını gözlemlemelerini ve kendi çiçeklerini evlerinde bakma imkanı bulmalarını sağlamaktı” ifadelerini kullandı.

Sera alanını gezen minik öğrencilere Milas Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu