EğitimGündemMagazinManşet

USTA OYUNCU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Usta Oyuncu Salih KALYON, Bodrum İlçe Milli Eğitim MüdürlüğüUsta Oyuncu Salih KALYON, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Günleri kapsamında Merkez Turgutreis Ortaokulunu ziyaret etti. Sevilen oyuncu,  Z kütüphanede yaptığı sohbette öğrencilerle keyifli dakikalar geçirdi.

Öğrencilerden gelen “en severek oynadığınız rol ve yapım nedir”  gibi sorulara verdiği yanıt aslında bütün sanatçıların içine girdikleri karakterleri nasıl severek ve hissederek oynadıklarını gösterdi bizlere. Bugüne kadar oyunculuk yaptığı tüm yapımları çocuğu gibi olduğunu niteleyen Kalyon, “Ben bütün dizileri, bütün hikayeleri severek yaptım. Yani bana istemeyerek, zorla bir şey yaptırılmadı. Onun için hepsi benim çocuğum, hiçbirini ayırt edemem. Hepsini severek oynadım, hepsinden farklı tatlar aldım, şu rolde daha çok heyecanlandım, şunu daha çok sevdim diyemem; insan çocukları arasında arasında seçim yapabilir mi” ifadelerini kullandı.

“Tiyatrocu olamasaydınız ne olurdunuz?” sorusuna verdiği yanıt ise eğitimin ve öğretmenliğin hayatımızdaki önemini bir kez daha vurguladı. “ Tiyatrocu olmasaydım Edebiyat Öğretmeni olurdum çünkü öğretmenlik de tiyatro gibi bir anlatma sanatıdır; sınıf da zaman zaman rol yaptığımız bir sahnedir.”

Öğrencilerin kendisini daha çok dizilerden tanıdığını, tiyatroya ilginin azaldığını ama günümüzde tiyatronun aslında kameralar önünde oynanan yapımlara dönüştüğünü söyleyen Salih Kalyon oyunculuk mesleğinden aldığı hazzı anlattı. Çocukların oyunculuğa duyduğu ilgiden memnun kaldığını ve bu alanda ilgi ve yeteneğe sahip olanların heyecanlarının peşinden gitmeleri gerektiğini söyledi.

Sohbet sonrası öğrencilerle fotoğraf çektiren ve öğrencilere imza veren KALYON’  a  okul ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Filiz FİDAN, öğrencilerin yapmış olduğu bir tabloyu hediye etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu