AsayişGündemManşet

FETÖ’CÜ KAÇAKLAR BODRUM’DA YAKALANDI

fetöcü kaçaklar-BodrumAnkara’daki usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturma kapsamında aranan, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Kiremitçi’nin de aralarında olduğu 5 FETÖ/PDY üyesi Bodrum’da yakalandı.

Yasadışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adasına geçiş yapmaya çalışan bir teknede yakalanan kaçaklar göçmenler arasından FETÖ’cüler çıktı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığınca göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; 22 Ekim 2017 günü saat 20.15’de, Bodrum Turgutreis önlerinde, içerisinde çok sayıda insan olduğu görülen şüpheli bir fiber sürat teknesi termal kamera vasıtasıyla tespit edildi.

Bölgede karakol, keşif ve gözetleme görevini icra eden Sahil Güvenlik botu tarafından şüpheli teknenin kontrol edilmek üzere emniyetli bir şekilde durdurulması maksadıyla tekneye doğru yaklaşma manevraları yapılmış olup yaklaşma esnasında teknede bulunan bazı şahısların kendilerine ait olduğu değerlendirilen kimlik kartları ile pasaportlarını denize atarak yok etmeye çalıştıkları görüldü. Yapılan ilk kontrollerde teknede bulunan bazı şahısların Bulgar Pasaportları ibraz ederek turist olduklarını iddia ettiler. Pasaportları sahte olduğu tespit edilen şahıslarla İngilizce diyalog kurulmaya çalışılmış müteakip diyaloglarda Türkçe bildikleri anlaşıldı. Ardından şahıslar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları yönünde beyanda bulundular.

Bahse konu teknede yapılan kontroller neticesinde; tekne içerisinde 10’u Türk (4 erkek, 2 kadın, 4 çocuk), 2’si Ukraynalı (2 erkek) olmak üzere toplam 12 şahıs tespit edildi. 5 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkında yapılan sorgulamalarda FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu bilgileri elde edildi.

Yakalanan FETÖ’cülerden birisinin Ankara eski emniyet müdür yardımcısı Oğuz Kiremitçi diğerlerinin ise Kırıkkale eski emniyet müdürü Hasan Alparslan İlter anlaşıldı. Sahil Güvenlik ekiplerince Turgutreis Jandarmaya teslim edilen kaçaklar daha sonra Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliğine teslim edildi. Burada işlemleri tamamlanan FETÖ’cü kaçaklardan 2 ‘si adliyeye sevk edildi.

Öte yandan kaçaklar ile birlikte yakalanan 2 Ukraynalı organizatörün işlemleri  şüphelisi halen devam ediyor.

Yunanistan’a kaçmak amacıyla kullanılan “B&B” isimli sürat teknesi ise Bodrum Sahil Güvenlik İskelesine çekildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu