GündemManşetSpor

KAMPANA ÇALDI BODRUM CUP 29.KEZ START ALDI

Bodrum-Cup 2017The Bodrum Cup 2017 kampananın çalınmasıyla resmen start aldı.

Şuana kadar 12’si yabancı yaklaşık 60 teknenin kayıt yaptırdığı 29. The Bodrum Cup için basın toplantısı sonrası kampana çalma töreni gerçekleştirildi.

“Koyuma dokunma” diyecek yelkenciler, Gökova’nın ilk koyu olan Kisebükü’nü ziyaret ederek çevrenin ve doğal güzelliklerin korunmasına destek amacıyla deniz üstünde yarım ay şeklindeki koya karşı simetrik bir şekilde dizilecek ve tam bir sevgi çemberi yaparak görsel bir şölene imza atacak.

Her yıl ekim ayında düzenlenen ve heyecanla beklenen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup’a katılan yelkenciler, başta Gökova olmak üzere koylardaki acımasız yapılaşmaya dikkat çekmek için bir araya geliyor. 17 Ekim Salı günü ilk etap olan Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı sonunda yarım ay şeklindeki Kisebükü sahil kıyısının önünde toplanacak tekneler, koya karşı simetrik bir şekilde dizilerek kara ile denizi birbirine kavuşturan tam bir çember oluşturacaklar. Evrensel dilde sonsuz sevgiyi simgeleyen bu çemberle  doğayı korumanın ve insan ile doğa birlikteliğinin gücü vurgulanacak.

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, sosyal duyarlılığı yüksek bir organizasyon olmasıyla da dikkat çekiyor. The Bodrum Cup’ta yelkenciler bu yıl, başta Gökova olmak üzere Bodrum koylarındaki yapılaşma planlarına dikkat çekmek amacıyla Gökova’nın ilk koyu olan Kisebükü’nü tekneleriyle ziyaret edecek. Tüm teknelerin katılımına açık olan ziyarette çevrenin ve doğal güzelliklerin korunmasına destek olmak isteyen yelkenciler “Koyuma dokunma” diyecek ve deniz üstünde izleyenlerin bakmaya doyamadığı manzaralar yaratacak.

18 Ekim Çarşamba günü Kisebükü’nde ayrıca, yaşamını denize ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci Sadun Boro için de bir anma töreni yapılacak. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizcilik Derneği Başkanı Mustafa Demiröz katılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu