GündemManşetSpor

BURSA FAZLA DİRENEMEDİ

KırçiçekleriTürkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu hafta kendi evinde güçlü rakibi Bursa Büyükşehir Belediye’yi ağırlayan Kırçiçeği Bodrum Basket, gösterdiği mücadelenin hakkını aldı.

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısında karşılıklı basketlerle çekişmeli bir maç çıkartan Kırçiçekleri, rakibiyle ilk yarıyı 38-38 berabere tamamladı.

İkinci yarıda daha üstün bir mücadele gösteren takım, rakibinin ilk dakikalarda gösterdiği direnci kırarak, üstünlüğü ele geçirdi. Maçın ikinci yarısı boyunca rakibine geçit vermeyen Kırçiçeği Bodrum Basket, ikinci yarı boyunca sayı farkını koruyunca maçın sonucunda sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Kendi evinde oynadığı ilk maçında tribünleri dolduran taraftarı sevindiren Kırçiçekleri maçı 75-67 kazanarak taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.

Maç boyunca gösterdiği performans ve attığı üçlük basketlerle toplam 25 sayı, 8 ribaunt 4 asistiyle maçın yıldızı 1 numaralı formasıyla Harika Gözde Eldaş olurken, 18 sayı 10 ribaunt ile Sasha Goodlett ve 14 sayı 10 ribauntla Melis Dilara Lafatan da takımlarının kazanmasında büyük paya sahip oyuncular oldular.

Maç sonunda basın mensuplarına konuşan Kırçiçeği Bodrum Basket Takım antrenörü Murat Alkaş, “Bugün geçen hafta deplasmanda oynadığımız maçın çok uzağında bir maç oynadık. Bursa takımı çok güçlü bir takım. Ne yazık ki geçen hafta sergilediğimiz oyunu bu hafta sergileyemedik. Ama evimizde kazanmak önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Her hafta biraz daha hazır olacağız. Gayretlerinden dolayı oyuncularımı kutluyorum.” dedi.

Kırçiçeği Bodrum Basket oyuncularından Gizem Kazali ise “Kazandığımız için çok mutluyum. Karşı takımı da tebrik ediyorum.” Dedi.

Maç sonrasında geçtiğimiz yaz yaşama veda ederek, Bodrum basketbol camiasını hüzne boğan Bodrumspor Basketbol Takım antrenörü Merhum İsmail Ulukan için bir anma gecesi düzenlendi. Gecede Kırçiçeği Bodrum Basket Takımına da Bodrum’u sahalarda başarıyla temsil ettiği için plaket verildi.

Takım adına plaketi alan kulüp başkanı Yiğit Özmen, “Bodrum’da İsmail Ulukan’ın Basketbol için neler yaptığını, ne kadar büyük emekler verdiğini biliyorum. İyi ki İsmail Ağabeyimiz gibi buralara gelerek Basketbol sporunu geliştirmek için çaba gösteren ve emek veren ağabeylerimiz var. Kendisini rahmetle anıyor, böyle bir anma töreni gerçekleştirdiği için Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 3. Hafta karşılaşmaları için Önümüzdeki hafta Ankara’ya gidecek olan Kırçiçeği Bodrum Basket 21 Ekim’de Çankaya güçlü rakiplerinden Çankaya Üniversitesi ile karşılaşacak.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu