ÇevreGündemManşet

MUĞLA’NIN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Muglanın.Icmesuyu.CozuluyorMuğla İçme Suyu Projesi ile Muğla İli Merkez İlçesinin (Menteşe) 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılayacak proje ile toplam 173.000 kişiye hizmet verecektir.

Proje kapsamında İl Merkezine su temin eden mevcut kaynaklara ilaveten Sandras-Çövenni Kaynaklarından alınacak yıllık 7,32 milyon metreküp su 12.300 metrelik isale hattı tüneli ve yaklaşık 98.500 metre uzunluğunda ve 1000 milimetre çapında çelik borulu isale hattı ile günlük 45.000 metreküp kapasiteli yeni yapılacak Muğla İçme suyu Arıtma Tesisine, oradan da Muğla Merkez İlçesi olan Menteşe İlçesinde yer alan 5 adet içme suyu deposuna iletilecektir. Sandras kaynakları ile birlikte mevcut Bahçeyaka ve Değirmendere kaynaklarından sağlanacak yıllık 14,51 milyon metreküp ve ileride yapılması planlanan Muğla Barajından sağlanacak 11,71 milyon metreküp ile birlikte Muğla İl Merkezine toplam 26,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilerek şehir merkezinin 2050 yılına kadarki uzun vadeli içme ve kullanma suyu sorunu çözüme kavuşacaktır.

İşin projeleri tamamlama aşamasında olup 2018 yılı içerisinde yapımı başlanacaktır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu