ÇevreManşet

Türkbükü’nde Sezon Sonu Temizliği

Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

 

Yaklaşık 3 ay önce turizm sezonu başlarında, Bodrum Belediyesi dalgıçları tarafından Türkbükü Koyu’nda gerçekleştirilen deniz dibi temizlik etkinliği bölgede sezonun bittiği bugünlerde yeniden yapıldı.

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Deniz Dibi Temizliği etkinliği için bugün sabah saatlerinde dalgıçlar ve temizlik görevlileri Belediye Kafe önünde toplandı.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen etkinliğe katılan dalış ekibi, Türkbükü sahil kesiminde deniz dibini tertemiz yaptı. Yaklaşık iki saat boyunca devam eden etkinlikte, klozet kapağı, araç lastiği, cam, plastik ve metal şişeler ile çeşitli atıklar denizden çıkarıldı.

Bir önceki etkinlikte 133 kilogram atık toplayan Bodrum Belediyesi dalgıçları bu sefer deniz dibinden 225 kg çöp topladı. Atıklar, ekipler tarafından yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Bu sene Yalıçiftlik Koyu’ndan başlatılan “Denize En Çok Mavi Yakışır” etkinliği, önümüzdeki hafta Gölköy Koyu’nda devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu