EkonomiGündemManşet

BODRUMLU YAT ŞİRKETİNE 2 ÖDÜL

bodrum-Fatih ÖztaraçıTurizmin etkili bir ayağı olan yatçılık sektörüne Londra’dan iki önemli ödül.

Bodrumlu genç işadamına İngiltere’den iki önemli ödül birden. Londra merkezli Al Global Media şirketinin 30 farklı ülkede yaptığı araştırmalar sonucu verdiği, 2017 En iyi Lüks Yatçılık Şirketi ve Müşteri Memnuniyeti Mükemmeliyet ödüllerini Fatih Öztarakçı’nın sahibi olduğu şirket aldı.

Yat sektöründe verilen iki önemli ödülü kazanan ve yüzde 100 yerli sermaye ile kurulup işletilen firmanın hedefi, dünya çapında 22 ülkeye yayılan endüstri bağlantıları şebekesinden yararlanmak. Gazetecilere açıklamada bulunan Öztarakçı şunları söyledi:

“Londra merkezli bir araştırma şirketi tarafından ödüle layık görüldük. 30 ülke içerisinde 4 farklı kıt’ada, sektörel paylaşımlar arasında, turizm camiasında yatçılık üzerinden, şuan dünyada Türkiye’yi temsil eden iki ödülü de birden aldık. Ben bu ödülü almaktan öncelikle ülkem adına, daha sonra hizmet verdiğim bölgem adına, Bodrum adına ve şirketim adına almaktan gurur duyuyorum. Umarım, ülkemize yaptığımız hizmetlerle faydalı olabilmişizdir. Bundan sonrada yaptığımız hizmetleri aynı doğrultuda geliştirerek bölgemize, ülkemize katma değerini daha fazla geliştirici hamlelerle istediğimiz düzeye getirmek için mücadele edeceğiz.”

Son dönemde Yunan Adalarına konan yasaktan kısmen de olsa etkilenen Bodrumlu yatçılardan olan Öztarakçı, esas etkilenenin Yunanlılar olduğunu, tur rotalarının zengin koylara sahip Doğu Akdeniz çanağı olacağını dile getirdi. Genç iş adamı sözlerine şöyle devam etti:

“Türkler olarak Yunanistan’daki adalara ciddi anlamda ticaretine katkı yapan destek veren bir ülkeyiz. Bugün, bizim cumartesi günleri çıkış günlerimizde, yüksek sayılarda teknelerimiz Yunanistan’a gidip ekonomiye, liman vergileri giderleri destek oluyor. Bence bu ülkemiz, sektörümüz etkilendiği kadar Yunanistan’da bu durumdan aşırı derecede etkilendiğini düşünüyorum.

Biz 12 yıllık bir firmayız. Bana sorarsanız bizim ülkemizdeki koy zenginliği, güneşli gün sayısı bugün bizim gibi doğu Akdeniz çanağında rekabet eden Hırvatistan, Yunanistan gibi ülkeler baz alındığından biz ülke olarak daha öndeyiz. Ürün çeşitliliğimiz fazla, güneşli gün sayımız fazla, koy zenginliğimiz daha fazla. En azından Yunanistan gibi bir ülkede, hani teknemizi Yunanistan’a bağladığımız zaman her hangi bir limana para ödüyorsunuz ama bizim devletimize girdiğimiz limanlarda bile müşteriler para ödemiyor. Ben eminim ki bizim ülkemiz o kadar çok sayıda gelinmeyi bekleyen insan var ki umarım kısa sürede bunları da misafir edebileceğimizi düşünüyorum. Ben bu işi kendi ülkemizde yapmaktan daha mutluyum ve bunu da daha iyi seviyelere çıkarmak içinde kendim ve firmam adına mücadeleme devam edeceğim.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu