GündemManşet

BAŞKANLAR BODRUM’DA TOPLANDI

Türkiye Belediyeler BirliğiBodrum’da belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye personellerine yönelik Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı başladı.

26 – 30 Eylül tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği’nin Katkıları ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantı sabah saat 10.00’da İçmeler mevkisindeki Ersan Otel’de başladı. Toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da aralarında bulunduğu belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye personellerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir topluluk katıldı.

Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, encümen üyeleri ve diğer seçilmiş komisyon üyelerinin aldıkları kararlardaki sorumlulukları, 4734 Kamu İhale kanunu, 4735 İhale sözleşmeleri ve uygulamaları gibi konuların ele alınacağı toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur şöyle konuştu:

“Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak kurulduğumuz günden bu yana elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde belediyelerimizin sıkıntılarını çözme aşamasında ortak hareket edebilme ve sıkıntılarımızı üst mercilere aktarabilme konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu seminerlerin en önemli olaylarından bir tanesi sorunların değerli hocalarımız tarafından gündeme getirilmesi, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizin yeni çıkan yönetmelik ve mevzuatlarla ilgili bilgilendirilmesi ve geçmişe dönük kanun ve yönetmeliklerin gündeme getirilerek vatandaşa yansımasındaki çalışmaların doğru yönlendirilebilmesi. Bütün amacımız bu. Şimdiye kadar da Türkiye Belediyeler Birliği ile senede iki defa kentlerimizdeki belediye başkanlarımız ve idarecilerimizle bir araya gelerek ortak sıkıntılarımızı gündeme getiriyoruz. Burada da 3 gün boyunca güzel bir çalışma olacak.”

Batur’un konuşmasının ardından kürsüye Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon geldi. Bodrum’un son dönemlerde sel felaketi ve deprem gibi doğal olaylar atlattığına işaret eden Kocadon, ilçenin bu olayları can kaybı olmadan atlattığını söyledi.

İnsan hayatında belediyelerin önemli olduğunun da altını çizen Başkan Kocadon, sözlerinin devamında Büyükşehir Yasası’nı eleştirerek şunları dile getirdi:

“Güçlü bir yerel yönetim gerekirken, maalesef gücü ve yetkileri kısıtlanan bir yerel yönetime doğru gidiyoruz. Bunun da en büyük etkisini Bodrum’da görebilirsiniz. Biz Bodrum olarak imar mevzuatındaki yetkilerin kısıtlanmasından dolayı son derece zorlanıyoruz ve kentsel kimliğimize zarar verecek kararların merkezlerce alınmasından dolayı da tedirginlik yaşıyoruz. Bodrum gibi yerlerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi değişen nüfus. Tabelada 160 bin yazıyor ama Bodrum’un şu anki yerleşik nüfusu 200 – 250 bin civarında. Bu rakam yaz aylarında milyonlara çıkmaktadır. Bu değişken nüfusla ilgili yerel ve genel çalışmanın tekrar gündeme gelmesinde önemli fayda var. Diğer konulardan bir tanesi  de bizim gibi maddi manevi özgürlüğünü yakalamış belediyelerin Büyükşehir Yasası ile zor durumlara düşmesi. Bu yasanın ivedilikle tekrar ele alınması lazım. Bugün nüfus, ekonomik güç olarak baktığımızda Bodrum bağlandığı ilden çok daha büyüktür. Onun için büyükşehirler küçük şehirlere bağlanınca büyük sıkıntılar yaşıyorlar.”

Kocadon’un konuşmasının ardından Eski Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdurrahman Acar’ın Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Encümen üyeleri ve diğer seçilmiş komisyon üyelerinin aldıkları kararlardaki sorumlulukları adlı sunumu ile devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu