GündemManşet

CEMİYETTE İKİNCİ AKBULUT DÖNEMİ

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’nin gerçekleştirilen genel kurulunda mevcut Başkan Süleyman Akbulut, ikinci kez göreve seçilerek, güven tazeledi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Coşkun Efendioğlu’nun yaptığı genel kurulun divan heyeti Kenan Gürbüz, Abdulkadir Sevindik ve Tülay Sükun’dan oluştu.

Genel kurulda cemiyet üyesi olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı Gazeteci-Yazar Can Pulak’ın yanı sıra, ülkenin önde gelen basın yayın kurum ve kuruluşlarında görev yaptıktan sonra Muğla iline yerleşen usta gazeteciler ve Muğla Valiliği Özel Kalem Müdürü Baki Gencel de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporu, hesap özetleri ve denetleme kurulu raporları genel kurul tarafından ibra edildi.

Cemiyet tüzüğünde daha önceden 7 olan yönetim kurulu sayısının 11’e çıkartıldığı ve gerekli görülen bazı maddelerinin de güncellendiği genel kurulda, tüzüğe bu yıl ilk kez oluşturulan Onur Kurulu organı da eklenirken, yapılan değişiklikler cemiyet üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda ilk olarak 2015 yılında göreve seçilen mevcut Başkan Süleyman Akbulut ve listesi, oybirliğiyle yeniden Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimine getirildi.

Genel kurul sonucunda bir teşekkür konuşması yapan Muğla Gazeteciler Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla’nın en köklü basın meslek kuruluşunun bugün geldiği noktada yaklaşık 250 üyesi bulunduğunu belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda siz değerli üyelerimizin teveccühleriyle ikinci dönemimiz için bir kez daha göreve seçildik. Görevimizi ilk günkü heyecanla sürdüreceğiz. 2015 yılında başlayıp, bugüne kadar olan süreçte dolu dolu ve sadece iş yaparak bir görev süresi geçirdik” dedi.

Mesleklerine ilişkin yörede kurulan diğer oluşumlara da saygılı olduklarını ancak, üyelerinin talep formu doldurmadan telefonla doğum tarihlerinin istenmesi suretiyle yapılmak istenen üye kayıtlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Süleyman Akbulut, “Bizler tüm üyelerimizle tek tek iletişim kurduk, ziyaret ettik, kısacası çok emek verdik. Bunları yaparken etik olmayan tutumlarla da karşılaşmış olsak ta, çizgimizi ve duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık. Kimseyle rekabetimiz ve kavgamız yok. Bölünmeyi ve parçalanmayı bizler hiçbir zaman istemedik. Yönetime talip olmak isteyen kim varsa genel kurullara çıkar görev ister. Kazananın elini kaldırır, tebrik ederiz. Bölünmenin mesleğimize faydası yok. Biz sadece işimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem için önemli çalışma ve projelerimizi kaldığımız yerden hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yönetim olarak katılımcılığa önem verdiklerini, sadece yönetimlerinin değil, yönetim dışındaki tüm üyelerinin de cemiyette söz sahibi olduğunu ifade eden Başkan Akbulut, “Tüm üyelerimiz, aldığımız kararların birer parçası. Ortak akılla çalışıyoruz. Bizlere verilen sorumluluğun farkındayız ve bu güvene layık olmaya çalışıyoruz. Benimsediğimiz çizgi ve duruşta ilerleyen, buna inanan ve etik olmayan tutumlara rağmen, gemilerini terk etmeyen büyük ailemizin kıymetli fertleri olan üyelerimize,  bizlerle doğru işlere imza atıp, destek veren tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bir arada tutan tek menfi düşüncenin birbirimize olan sevgi ve saygı olduğunun unutulmaması ümidiyle, genel kurulumuzun mesleğimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Süleyman Akbulut, Kenan Gürbüz, Ferit Topaloğlu, Yüksel Savaş, Erkan İlik, Berna Kuş, Melih Kaşkar, Abdulkadir Sevindik, Tolga Madan, Temel Irmak ve Batuhan Altın.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegeliklerine ise, Süleyman Akbulut, Can Pulak, Coşkun Efendioğlu ve Ferit Topaloğlu seçildi.

Yeni yönetim kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak, görev dağılımını yapacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu